Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Der er penge til skole, børneinstitutioner og ældre

Af Leif Rasmussen, tidligere formand for Egedal Radikale Venstre

Det er interessante oplysninger som Lokalavisen bringer om Egedal Kommunes udgifter til administration set i forhold til landsgennemsnit og Roskilde Kommune.

Noget tyder på, at der her ligger et økonomisk rationale – det begreb, der blev brugt, da man samlede skolerne i distrikter? – eller rettere en besparelse, som vi i øvrigt aldrig har set dokumenteret.

Begynder vi med at komme på landsgennemsnittet, ja så vil der kunne frigives ca. 30 mio. kr. for ikke at tale om de ca. 84 mio.kr., hvis kommunen kan komme ned på Roskilde niveau.

Så er der penge til de 12,3 mio. kr. der skal spares på skolerne. Der vil være penge til både forbedringer/normeringer i børneinstitutionerne og ældreforsorg og omsorg.

Måske skulle byråd og den økonomiske administration bruge 72,00 kr./person – t/r med bus - og tage på en studietur til Roskilde og se hvordan de bruger skattekronerne. Det er unægtelig lidt billigere end at rejse til Kina for at få gode ideer.

Radikale Venstres repræsentanter har siden kommunesammenlægningen arbejdet for en gennemgang af kommunens økonomi for en bedre udnyttelse af skattekronerne. Det været en kamp, der ikke er lykkes. Derfor en opfordring til at stemme Radikale Venstre stærkere den 21. november.

Publiceret: 26. Oktober 2017 09:53

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Valget netop nu