Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Et alternativt syn på økonomi - svar til Tommy Højegaard

Af Erik Mortensen, Bøgevej 22, 3650 Ølstykke, bestyrelsesmedlem i Alternativet i Egedal

Ja, vi har et Alternativt syn på økonomi og vi vil prioritere anderledes.

Vores folkeskole i Egedal er i en alarmerende tilstand på grund af mangel på uddannede lærere og mangel på kompetencer, forårsaget af den store læreflugt der har været. Situationen er rigtig fint beskrevet i Lokalavisens artikel d. 20. april. Alternativet vil samlet bruge 25 mio. kr. i 2018 0g 2019 til at genskabe tilliden og entusiasmen i vores folkeskole. Vi vil iværksætte projekter for disse penge, der kan tiltrække nye lærere og udvikle kompetencer.

Lad mig sætte de 25 mio. kr. i perspektiv. I budget 2017 – 2020 er der afsat 22 mio. kr. i det samlede budget (det er vist det du kalder det lokale pengetræ) til at opføre et parkeringshus bag ved Føtex for at forbedre parkeringsmulighederne omkring det nye Rådhus og Sundhedscenter. Det er blot eet eksempel på, at der kan findes et beløb af samme størrelsesorden, blot til et andet formål. Vi vil opprioritere folkeskolen, og derfor vil vi arbejde for at finde de 25 mio. i budgettet for 2018 og 2019.

For os handler politik især om at have mod til at søge nye løsninger ved at udfordre det bestående og sætte nye politiske visioner på dagsordenen. Sagt med en kliché: hvis vi bliver ved med bare at gøre det samme som hidtil, så får vi sjovt nok - ja; det samme.

Det er nu, at der skal investeres i vores børns uddannelse og trivsel og det vil vi i Alternativet.

Publiceret: 28. April 2017 08:48

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere