En læser vil ikke af med biblioteket på Toftekildegaard.
En læser vil ikke af med biblioteket på Toftekildegaard.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Flyt ikke vores bibliotek - bevar hyggen ved at låne bøger på Toftekildegaard

Af Martine Bach-Kristensen, Teglværksparken 10, Ganløse, 3660 Stenløse

At få og at fastholde glæden ved at læse i dag er ikke en selvfølge. Ligesom så meget andet i livet skal den plejes, og allerhelst i hyggelige og rare omgivelser.

I den gamle bymidte i Ganløse er vi så heldige i dag at have et hyggeligt og yderst velbesøgt bibliotek i den gamle Toftekildegaard. Her mødes ikke bare unge mødre og bedsteforældre med børn, men også alle os, i ”den bedste alder”.

Os for hvem de unge er flyttet hjemmefra og som nu har tid til at fordybe os i forskellige emner, begrave os i gode bøger, eller finde artikler i aviser vi ikke får i postkassen. Toftekildegaard er også stedet, hvor vi af og til møder andre, vi ikke længere ser så tit, fordi de unge nu er flyttet.

De fleste af os er erhvervsaktive og bidrager dermed væsentligt til kommunens pengekasse. Vi er et plus for kommunen, vi koster jer ikke noget endnu. Hvis I vil holde på os, må I også gøre noget for os som gruppe. Vi forlanger ikke meget, så lad os nu beholde Toftekildegaard som den er. Jeg tvivler meget på, at man vil kunne genskabe den hyggelige stemning og glæden ved at gå på biblioteket ved at flytte det til Ganløse Skole.

Tanken om at bevæge sig over til skolen på det personaleløse bibliotek en sen vintereftermiddag eller endsige aften, i mørke og ret mennesketomt, ned ad lange gange – nej, det inviterer ikke til et besøg. Så hellere stoppe op i Værløse på vej hjem og finde det man skal bruge. Her er både betjening og masser af liv. Og lige præcis den løsning vil koste kommunen en masse penge.

Vi er omgivet af kommuner der frister med mange interessante tilbud til os erhvervsaktive. Lad os ikke friste, – men hold på os. Der skal ikke så meget til for at vi flytter til nye, grønnere græsgange. En død landsby betyder menneskeflugt og lukning af de få butikker vi har tilbage.

Publiceret: 13. Juli 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!