Værebro Å
Værebro Å
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Nu kan og skal der handles

Af Lars Lindskov, gruppeformand Det Konservative Folkeparti, Mogens Hallager, Konservativ kandidat til Roskilde Byråd og Allan Vendelbo, Konservativ kandidat til Egedal Byråd

Grundejere langs Værebro Å i Jyllinge og i Tangbjerg har alt for længe været plaget af oversvømmelser og den usikkerhed, der følger heraf. Naturen er blevet fattigere og mindre varieret. Alle omkring Værebro Å er blevet tabere i et spil, hvor passiviteten har vundet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har sikret, at det er kommunen, der har den fulde rådighed over sagsforløb og kompetence, når der skal kystsikres, så nu er det op til Egedal Byråd og Roskilde Byråd at træffe beslutning om at realisere effektive foranstaltninger omkring Værebro Å.

Det vandløbsregulativ, der regulerer Værebro Å er 24 år gammelt. Vandføringsevnen i åen er de senere år halveret, fordi beskæring af grøde og oprensning af åen stort set har været ikke-eksisterende.

Det er sket samtidig med, at åen skal bortlede vand fra et væsentligt opland. Det hævdes, at problemstillingen er kompleks – det er den ikke. Den enkle løsning, der ikke koster en bondegård, er at sikre grødebeskæring og oprensning af åen, så åens vandføringsevne sikres. Den beslutning skal blot træffes.

Snakken har stået på alt for længe – nu skal der handles.

Publiceret: 20. November 2017 10:41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Valget netop nu