En læser er ikke glad for, at der i Egedal Kommune fældes så mange træer. Foto: Anders Andersen
En læser er ikke glad for, at der i Egedal Kommune fældes så mange træer. Foto: Anders Andersen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Træpolitik i Egedal Kommune

Af Anders Andersen, Vipstjærtevej 3, 3660 Stenløse

Her Stenløse. Et syn der bliver større og større efterhånden, som de yngre generationer flytter ind.

Et trøstesløs syn over et parcelhusområde i Stenløse.

Som det ser ud idag, behøver vores kommune en træ-politik? Jeg har boet i Stenløse siden 1975. Det er umådelig trist, som der er blevet fældet træer og buske indtil nu. i særdeleshed i parcelhusområderne, som i dag fremstår som triste og forblæst områder. I vores nabolande går det heldigvis i den modsatte retning. Eksempelvis I Paris er det beslutte at plante 1 mio træer, det skulle allerede være sket i Nyc. Kina har fundet ud af det er nødvendig med træer. I Californien har de en trælov der kræver en tilladelse for at fælde et træ, og hvis den fås, skal der plantes et nyt, eller der skal betales til en trækasse.

Det har nu også bredt sig til DK. Fx. København og Frederiksberg har en træpolitik - Træer på mere end 25 år må ikke fældes i Frederiksberg. Vidste du, at et stort træ med en kronediameter på 15 meter hvert år renser luften for et ton støvpartikler, reducerer vindstyrken med op til 50 %, producerer ca. 1,7 kg ilt i timen og afgiver 600 liter vand til luften på en solrig dag?.

Mange tror, at det er nødvendigt at fælde træer, når de bliver store eller gamle. Faktisk er det meget sjældent, at træer forårsager alvorlige skader på mennesker. I stedet bør man overvåge træer, som står, hvor mange mennesker færdes, så risikotræer opdages i tide. Hvis et træ er blevet ustabilt eller angrebet af alvorlige, nedbrydende svampe, men også har høje biologiske, kulturelle eller æstetiske værdier, kan en løsning være at beskære træet.

Hvorfor skal træerne bevares i regnskoven, medens de her i DK stort set bare kan fældes? Derfor er det på tide med en træpolitik i Egedal? Og som følge deraf har jeg kontaktet kommunen.

Der bliver mere oversvømmelse i Danmark, derfor har vi også brug for træer. Et stort træ suger 600 ltr vand - om dagen.

Publiceret: 08. Juni 2017 08:24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere