Der er intet behov for en udsigtsplatform på den gamle Brugs-grund på Bygaden i Jyllinge. Arkivfoto
Der er intet behov for en udsigtsplatform på den gamle Brugs-grund på Bygaden i Jyllinge. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Udsigtsplatform i Jyllinge - hvorfor?

Af Poul Boelt, Finnjollevej 27, Jyllinge

Den fremtidige anvendelse af gamle brugsbygning er igen dukket op i lokalpressen.

Sagen fortjener at blive belyst i et lokalhistorisk perspektiv. Da vi byboere i stort antal flyttede til Jyllinge omkring 1970, var der nogle fremsynede lokale Jyllinge borgere, som så, at denne tilflytning kunne være ødelæggende for den idylliske landsby. De fik derfor nedsat et bevaringsudvalg, som udlagte nogle ret restriktive krav til, hvad der måtte ændres i landsbyen. Målet var, at fiskerlejet ved Langløbet og den gennemgående bebyggelse langs den snoede bygade skulle bevares.

Midt i landsbyen lå den magtfulde Brugs, som af sognerådet fik lov til uhæmmet at bygge til i alle retninger for at skaffe plads til den konstant stigende omsætning. Da brugsen flyttede til Jyllinge Centret købte kommunen alle de tomme brugsbygninger. Der gik ikke mange år før et enigt Gundsø Byråd besluttede, at man måtte råde bod på den skade, man havde forvoldt i landsbymiljøet ved gennem årene at have givet tilladelserne til knopskydningerne på den gamle brugsbygning.

En arkitekt blev sat på opgaven, og hans hovedide’ var at nedrive den tilbyggede 1. sal samt at vende tagkonstruktionen, så man fik 2 østvest vendte gavle. Den nye tagkonstruktion skulle åbne for det spændende fjordkig, man oplever i dag, når man kører ind i Jyllinge fra øst. Vi der bor i Jyllinge har ingen problemer med at finde pladser, hvor vi kan nyde udsigten ud over fjorden. For gæsterne er der fine parkeringsmuligheder på Strandpromenaden i syd og ved Hellige Kors Kilde mod nord og midt imellem ligger Klinten som en oase for dem, der for en stund ønsker at opleve det enestående panorama ud over fjorden.

Der er således intet behov for at bekoste en udsigtsplatform på brugsgrunden. Det er en fortænkt ide’, og den vil komme til at ligge som et ødelæggende fremmedelement i den idylliske landsby, som generationer har ydet en stor indsat for at bevare.

Publiceret: 15. Maj 2017 09:42

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt