Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Læserbrev: Værdighed i ældreplejen

Allan Vendelbo, konservativ kandidat til KV17, Nørrekærvej 5, Stenløse:

Seniorrådet har meget rigtigt påpeget, at der er brug for en øget kommunal pleje og omsorg i de kommende år. Vi bliver flere ældre.

Egedal har i dag 194 plejeboliger, som alle er i brug. Frem mod 2021 vokser antallet af borgere over 85 år med 237 borgere og antallet af borgere mellem 75 år og 84 år vokser med 958 borgere. Vi får med andre ord brug for flere plejeboliger og vi får brug for at kunne tilbyde en værdig og professionel hjemmepleje til flere borgere.

Heldigvis er mange ældre borgere i Egedal friske og rørige, men der er også borgere, der har brug for støtte og hjælp. Og ikke mindst er vi fortsat individer med vore egne ønsker og holdninger til tilværelsen.

Grundprincippet bør derfor være 'længst mulig i værdigt eget liv'.

'Længst muligt i værdigt eget liv' udtrykker den grundholdning, at vi - også - som ældre har et ønske om at tage hånd om vores egen tilværelse, træffe vore egne beslutninger og planlægge vort eget liv.

Ældreplejen kan derfor ikke være en standardindsats. Ældreplejen skal afspejle de individuelle behov og den enkeltes aktuelle situation - kun herved kan værdigheden i ældreplejen sikres.

Publiceret: 15. November 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt