Læserbrev:

Egedals borgere giver kommunen dumpekarakter

Erhard Filtenborg, p.g.v., den konservative byrådsgruppe i Egedal:

I en netop offentliggjort undersøgelse er et repræsentativt udsnit af befolkningen mellem 18-79 år blevet spurgt om deres tilfredshed med den kommunale service i deres kommune (skole, ældrepleje, sociale ydelser, vedligehold af veje, kultur og fritid).
Resultatet er desværre nedslående for Egedal, som er endt på en klar sidsteplads blandt landets kommuner, mens listen toppes af de to konservativt ledede kommuner Gentofte og Frederiksberg.
Resultatet er en påmindelse om, at en positiv identitet skabes gennem den standard borgerne oplever i hverdagen. Den kan ikke ”brandes” gennem floskler og dyre konsulentslogans.
De foreløbige politiske bud til ændring af denne bundplacering har været forslag om skatteforhøjelse og kaffemøder. Som konservative anbefaler vi en anden vej. Nemlig at kommunen først og fremmest koncentrerer indsatsen om sine kerneopgaver. Om de ting, der grundlæggende har værdi for borgerne. Så tror vi på en bedre placering.
Undersøgelsen kan nemlig rejse det spørgsmål, om kommunen skal være et supermarked med varer på alle hylder, væsentlige som uvæsentlige, vigtige som ligegyldige?
Prioriterer kommunen opgaverne rigtigt, spørger folk. Er det for eksempel velvalgt at bruge en formue på popkoncerter, som trods kraftig annoncering ikke interesserer ret mange af kommunens indbyggere, samtidig med at der bl.a. skæres hårdt ned i indsatsen for svage og ældre?
Vi er ikke i tvivl om prioriteringen. Kommunen bør først og fremmest bruge sine ressourcer på de kerneopgaver, den er sat i verden for at løse, og droppe al det overflødige. Resultatet af undersøgelsen er således et wake-up call til byråd og ledelse. Med hovedstadsregionens højeste kommuneskat, bør Egedal kunne drives bedre og mere tilfredsstillende for borgerne, end tilfældet er.

Publiceret 23 May 2017 10:12

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV