Læserbrev:

Alternativet vil i dialog om servicerammen

Af Jeannett Tankred, Alternativet i Egedal

I den sidste tid har Tommy Højegaard fra Liberal Alliance i Egedal bekymret sig for, hvordan vi i Alternativet i Egedal ville få pengene fra til vores visioner. Jeg vil da gerne berolige Tommy Højgaard, og vil rigtig gerne dialog i stedet for at skrive frem og tilbage i avisen.
Jeg vil derfor starte med at invitere Tommy til en kop kaffe sammen med Alternativet til en snak om, hvor vi sammen kunne finde løsninger på de udfordringer, jeg antager, vi har til fælles. Det handler først og fremmest om servicerammen. Den er for os den store fælles udfordring og barriere for kommunernes selvstyre.
I Alternativet Egedal sætter vi faktisk ikke tiltag i gang FØR, der er penge til det. Men vi vil gerne stille udfordrende spørgsmål til byrådets eksisterende økonomiske prioriteter og tilgange. Måske er der blevet skabt en konsensus, som vi har glemt at stille fornyede spørgsmål til. Vi vil derfor udfordre vanetænkningen og stille spørgsmål til 'plejer' og tidligere tiders 'konsensus'.
Har man eventuelt i fællesskab gjort sig 'blinde' på nogle punkter?
For at vende tilbage til servicerammen, så vil vi i Alternativet Egedal aftale et møde med vores repræsentanter i folketinget, og drøfte den store stopklods, servicerammen.
Vi håber på, at vi kan starte en bevægelse i Egedal, hvor samtlige af vores kommende byrådskolleger også vil gå til deres respektive folkevalgte på Christiansborg og arbejde på at forslå en ny økonomisk model for selvstyre i kommunerne. Det lykkedes med omprioriteringsbidraget. Kunne vi også gøre det her?

Publiceret 25 May 2017 07:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV