Debat:

Egedal vil spare 2,5 mill. på de allersvageste borgere.

Leif Petersen, Enghøjvej 30, Ganløse

Egedal kommune har meldt ud at vi nu skal spare igen. Ældreområdet vil blive friholdt i denne omgang. Godt nok. Hvad er så tilbage? Børne- og ungeområdet. Forslaget er, at der skal spares 2,5 mill. på de børn og familier, som er allermest trængt i skolesystemet. Fem børn og familier som vil blive fuldstændigt låst i forhold til børnenes skolegang. Børnene vil ikke få det nødvendige dagbehandlingstilbud. Det er børn, som ikke kan rummes i det normale skolesystem. Egedal i forvejen er berygtet for at sætte disse børn i normale klasser uden at klassen, lærerene, skolen, forældrene får de nødvendige forudsætninger og resurser til at rumme de integrerede elever.
Alene det at forslå fem svage skolebørn til at skulle bære besparelsen på 2,5 mill. er udtryk for en syg og asocial tankegang. Enten er det politisk bestillingsarbejde. Eller et forslag fra kommunens topadministration. Begge muligheder er lige slemme på grund af manglende jordfornemmelse. Egedal kommune har for nylig endnu en gang i en stor borgertilfredshedsundersøgelse fået en bundplacering. Det nye er, at borgmesteren i forbindelse med den seneste undersøgelse har valgt at tage bundplaceringen til selvransagelse. Han vil nu tage kaffemøder med kommunale medarbejdere og institutioner. At ville spare 2,5 mill. på de allersvageste børn er i den sammenhæng ugennemtænkt og i værste fald kynisk. Kynisk hvis bagtanken er er, at fem børn og familier er få i den store sammenhæng. Ugennemtænkt fordi kommunen netop har brugt store resurser på at brande sig stik modsat den syge tankegang, som besparelsesforslaget er udtryk for.
Indvendingen vil sikkert være, at kommunen har store planer om at forbedre støttemulighederne for de svageste børn og deres familier (Familiehuset). Men det vil være som Skat-Efi-skandalen: den forventede besparelse tages før man ved, om det, der skal sættes i stedet for besparelsen, fungerer.
En ting er, at besparelsesforslaget er dybt asocialt. Det kan være politisk velovervejet. En anden ting er, at besparelsesforslaget modarbejder kommunens brandingsarbejde. Det er næppe politisk velovervejet.
Så måske borgmesteren skulle overveje at tage et af sine første kaffemøder med ophavet bag besparelsesforslaget. Inden han har afskedsreception.

Publiceret 01 June 2017 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV