DEBAT:

Åbent brev til Egedals kommunalbestyrelse

Finn Westermann, Georginehaven 35, Smørum, på vegne af otte pårørende:

Dette brev er ikke en klage over ledelsen – ej heller over personalet. Men det er udtryk for dyb bekymring over forholdene på Porsebakkens plejehjem.
Der er blevet skåret på bevillingerne til plejehjemmene i Egedal kommune pr. 1-1-2017 og ifølge pressen skal der nu skæres igen med nedskæringer i personalet som følge.
Allerede på nuværende tidspunkt er der tidspunkter hvor der ikke er personale på afdelingerne. Hvor lang tid finder I det rimeligt at beboerne er uden personale på afdelingen?
Hvor lang tid finder I det rimeligt at beboerne skal vente på personale når alarmklokken ringer? Bortset fra at nogle af beboerne ikke i stand til selv at ringe. Hvor lang tid mener I det er rimeligt at beboerne ligger med en våd ble?
Hvor er jeres/kommunalbestyrelsens grænse for at behandlingen af beboerne kan kaldes værdigt i et velfærdssamfund.
Citater fra pårørende:
”Mor (80 år) måtte sørge for at hendes mand blev tilset af læge, der konstaterede lungebetændelse.”
”Jeg er ked af at der udskiftes personale så tit”
”Vi har oplevet faldende standard gennem de 2 sidste år”
”Vi kan tydeligt mærke på vores mors humør, om der har været fast personale eller afløsere.”
”det vi savner mest, er de små ting i hverdagen. At der bliver brugt tid på at udføre korrekt tandpleje, hjulpet med toiletbesøg.”
”Manglende videregivelse af information til afløsere.”
”For os handler det om at skabe nogle gode rammer for det faste personale, så de bliver på Porsebakken”. ””Trygheden i, at det er kendte ansigter der møder op, er altafgørende for beboerne.”
”Travlhed (pga. for få medarbejdere til tider)”
””svipser” ved medicingivning.”
”For mange ”nye” ansigter giver beboeren utryghed.”
”Der mangler tilsyn om aftenen/natten. Far sover i sin lænestol.”
”Far faldt ud af sengen og måtte kravle ud i badeværelset efter alarmsnoren. Alligevel blev pårørende ikke informeret om dette af personalet.”
”Far tog en formiddag (ca. kl 10) til Vanløse. Personalet havde ikke noteret hans fravær kl. 14, da mor kom på besøg til en tom lejlighed. Der var ingen procedurer på plads eller hjælp til hjemtransport for at afhjælpe situationen.”
”Der mangler kvalificeret tilsyn med indtag af daglig medicin. (Piller fundet).”
”Der mangler støtte til daglig gåtur (30 min gåtur.), hvilket medfører dårligere blodomløb (hævede motorik/balance, højere risiko for faldulykker og generelt dårligere humør. Ni dage med 30 min. gåtur har vist sig restituerende .”
.”Der mangler kvalificeret støtte til og eftersyn Ift tandpleje. Far præsenterede selv en hel tand, han havde trukket ud med fingrene, fordi den sad løs.”

Publiceret 19 June 2017 21:40

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV