DEBAT:

Bevar og udvikl en vigtig del af Jyllinges DNA

Bo Jens Christensen, Kildehusene 17, Jyllinge:

Som engageret Jyllingeborger har jeg haft fornøjelsen af at blive vist rundt i de historiske bygninger på Bygaden 28 i Jyllinge. Bygningerne har en lang og god historie bag og ikke mindst i sig.
Bygningerne emmer af historiens vingesus og har rødder helt tilbage til Jyllinges første andelsbevægelse, de oprindelige Jyllingeborgeres tidlige sociale samvær og dermed også fundamentet for en stærk sammenhængskraft, som Jyllinge i den grad har.
Jeg mener sagtens, med politisk vilje koblet sammen med lokale borgers ildhu, engagement og vilje, at disse bygninger kan anvendes konstruktivt af byens borgere i såvel kulturelle og foreningsmæssige sammenhænge. Ydermere kan jeg se en mulighed for en borgercafè, udlejning til private fester, et værested for en bred vifte af borgere inklusiv de mere udsatte grupper og meget, meget mere. Hvor der er vilje, er der vej!
Som den nordlige del af den store Roskilde Kommune syntes jeg, i demokratiets navn, at overvejelserne omkring anvendelse og positiv udnyttelse af disse bygninger kræver en fælles politisk vilje og respektfuld lydhørhed for Jyllinge borgers oprigtige ønske, hvor der i skrivende stund er samlet mere end 2500 underskrifter ind mod at rive disse historiske bygninger ned. Disse mange underskrifter og dermed klare budskab til byrådet i Roskilde Kommune, både må og skal tages alvorligt og en fornyet dialog bør igangsættes – både politisk og især med borgerne i Jyllinge. Vi vil være meget mere end 'blot' borgere i Roskilde Kommune – vi vil være medborgere!
Som ægte liberal betyder frihed mere end alt andet for mig. En del af friheden som borger i Roskilde Kommune, må og skal være at blive taget alvorligt og lyttet til - specielt, når så mange af Jyllinges borgere ønsker disse bygninger bevaret og udviklet.
Vores Dronning Margrethe II har sagt: “Et træ uden rødder vælter, et træ med rødder bliver på et tidspunkt en del af skoven. Jeg tror en del mennesker har glemt deres rødder”!
På samme måde mener jeg at bygningerne på Bygaden 28 er en del af Jyllinges DNA og med deres lange historie og dybe rødder i lokalsamfundet, netop er blevet en vigtig del af Jyllinge og byens såvel visuelle som emotionelle identitet. Det tror jeg, mange har glemt - inklusiv en lang række politikker på tværs af byrådet.
Jeg vil, hvis jeg bliver valgt for Liberal Alliance til byrådet til KV17 og som borger fra Jyllinge, i hvert fald kæmpe denne vigtige sag og være en nidkær og ærlig stemme for netop os borgere i Jyllinge.
Byrådskandidat for Liberal Alliance til KV17

Publiceret 22 June 2017 09:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV