DEBAT:

Kollektiv trafik, rute 334 - åbent brev til kommunen

Karen Gleerup, Korskær 8 & Pia Overgaard, Bærtoften 6

Efter forsøg på dialog både via telefon og e-mail, forsøger vi os nu gennem Lokalavisen.
I januar/februar blev bustiderne i hovedstadsområdet ændret pga. af ændrede togtider, således at 334 nu kørte kl. 7.00 fra Ganløse i stedet for 7.25.
Når man er bosiddende i Ganløse planlægger man efter bustiderne, da bussen kun kører en gang i timen, og i weekenderne hver anden time. Ændringer af bustiderne til 7.00 passede for os virkelig godt, det betød bl.a., at vores børn, nu kunne søge optagelse på gymnasier i omegnskommunerne. Vi ved udemærket, at når man bor i Ganløse, så tager man højde for bustiderne. Det gjorde vi, og børnene er kommet ind på henholdsvis Birkerød og Gladsaxe gymnasium, som var deres 1. prioritet - og de er selvfølgelig glade.
D. 9. april opsættes der sedler på stoppestederne, hvorpå der står, at bustiderne nu ændres tilbage til 7.25!. Vi henvender os til Movia, og får at vide, at bustiderne ændres pga. Egedal Gymnasiums ringetider?!. Vi har forståelse for, at Egedal gymnasiums elever også har en mødetid, men bussen er vel for alle borgere, og desuden er der hver morgen en ekstrabus til Egedal gymnasium.
Vi er meget forundrede, for hvordan kan man uden undersøgelse eller yderligere debat ændre på bustiderne, som vi er så afhængige af?. Vi er mange, som kunne bruge de nye tider og som nu ikke kan få hverdagen til at hænge sammen med de nuværende tider. Konkret betyder det, at vi efter sommerferien må køre vores børn hver dag, selvom de har forholdt sig til bustiderne inden gymnasievalg! Det er simpelthen ikke rimeligt.
Det er vigtigt for os at pointere, at vi har taget højde for bustiderne (7.00), og vi finder det urimeligt, at det efter to måneder ændres for en anden brugergruppe.
Vi er derfor helt konkret utilfredse med håndteringen af rute 334, og desuden at vi ikke modtager svar fra kommunen på vores henvendelser. Derfor vil vi gerne herigennem forsøge at få et svar fra kommunen, om at se på mulighederne for at ændre bustiderne eller få flere afgange.

Publiceret 23 June 2017 07:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV