Læserbrev:

Vandløbsoprensning med buskryddere

Af Tove Asmussen, Sperrestrupvej 24, 3650 Ølstykke

Forleden formiddag (26-6) da jeg kom ned på engen for at kigge til vores dyr mødte jeg en flok unge mænd iført vaders, buskryddere og motorsave, som var ved at krydse vores eng.
Adspurgt hvad de lavede på vores grund fortalte de at de arbejdede for ”Danmark” og jeg fik overrakt telefonen fra den der talte bedst engelsk så jeg kunne tale med deres arbejdsgiver. Han hed Søren og kom fra Hede- Danmark og han kunne fortælle at de var hyret af Egedal Kommune (EK) til at sikre at vandet kunne komme væk i vores vandløb.
Jeg anførte om ikke der fandtes mere effektive måder at gøre det på og det gav han mig ret i, -men dels var det denne måde EK ønskede opgaven udført, og dels var det nu så vådt nogen steder (manglende oprensning i længere tid?) at der skulle meget specielle maskiner til for at kunne færdes. Han var enig i at buskryddere og små motorsave på enden af lange skafter ikke efterlod sig varige spor og dermed nok havde begrænset effekt, - og tilføjede at det samtidig var hårdt arbejde (underforstået at det fik man ikke danskere til) på kant af hvad Arbejdstilsynet tillod, - og det ville han rapportere til kommunen når arbejdet var fuldført.
Denne oplevelse efterlader mig med en 3 spørgsmål til EK:
1. Hvem har givet disse gutter lov til at gå ind over vores eng uden først at advisere lodsejerne? Og hvad er sikkerheden for at de lukker hegn mm efter sig? Og hvorfor har vi ikke hørt noget om at det skulle ske? Vi har ret til at vide i forvejen hvis nogen har behov for at færdes på vores grund så vi kan checke at de lukker hegn igen efter sig og ikke efterlader noget.
2. Hvornår er det blevet gængs praksis at holde vandløb fri med buskryddere og småsave? Efter en måneds tid er der jo ingen der kan se de har været der, så det må nærmest betegnes som spild af vores alle sammen's kommunale penge!
Vi ligger langt opstrøms og har ikke store problemer med oversvømmelser men hvis endelig I vil rense op så gør det dog ordentligt. Jeg ved det ser grimt ud når man graver op, - men 2-3 måneder senere er alt igen grønt, - og så behøver man ikke at rense op hvert år. Det må også være både hurtigere og billigere. Vi får renset vores grøft ned over engen for under 1000 kr i timen med en rendegraver, - Det tror jeg ikke EK får Hede Danmark og 6 polakker for! Miljøfanatikere mener måske at det giver for hurtig afstrømning af vandet men med den smule fald der er så er den risiko ikke tilstede!
3. Synes miljøfolkene i EK's kontorer at det er OK at få lavet arbejde på en måde som ”ingen dansker gider udføre?”. Det er fint at I vil passe på vores natur, - men jeg synes at vi må kunne kræve det bliver gjort på en ”bæredygtig” måde og det synes ikke helt at være tilfældet her. Og når det så ovenikøbet er nærmest virkningsløst.

Publiceret 14 July 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV