Læserbrev:

Hold heste væk fra Buresø Badested

Af Eigil og Annalisa Tams, Egetoften 11, Slagslunde

Vi hører til dem, der nyder et bad i Buresø i hele badesæsonen, og har gjort det i rigtig mange år. Vi nyder det fine vand og de fine omgivelser med grillpladser, badebro, sandstrand og –bred.
I år har der dog været slanger i paradiset i form af heste, som ejerne lader spadsere i sandet og i vandet med de konsekvenser dette måtte have, især for strandkanten, der nu er trådt op og er blevet blød/mudret.
Vi er opmærksomme på, at vejret i år har været blæsende og regnfuldt og derfor også har medvirket til dette, men det forandrer ikke det faktum, at hestene efterlader sig synlige, ødelæggende tegn som f.eks. spor af hove i vandkanten og i det hvide sand, hvor der ikke sjældent nu også ligger hestepærer og urin fra hestene. Er det sådan, vi ønsker, at Buresø skal udvikle sig? Et skilt forbyder heste adgang til stedet, men det lader ikke til at have nogen virkning.
Vi har ikke noget imod heste, men vi har noget imod hesteejere, der vælger at lade hestene ødelægge et smukt område uden at være opmærksomme på ødelæggelserne og uden at fjerne diverse rester fra hestene. Hundeejere har i denne sammenhæng en klarere forståelse af det acceptable i at fjerne efterladenskaber. Men en rytter er jo så højt hævet over jorden, at man måske ikke helt har samme opmærksomhed og vilje- eller føling med, hvad der sker.
Hundene har fået deres eget badested ved Buresø og tak for det, for det virker tilsyneladende med denne adskillelse af hunde og mennesker. Måske kunne lignende etableres for hestene, hvis det er så vigtigt for heste og ryttere at trave i vandet.
Vi har mødt ryttere ved Buresø, som mener, at efter 1. oktober kan man roligt lade hestene gå i søen ved badestedet (ingen badende), men det vil bidrage til en opblødt vandkant og til at gøre søen mindre attraktiv på langt sigt. Så hold hestene væk fra badestedet og lad dem – om muligt og nødvendigt – få et eget sted!

Publiceret 03 October 2017 06:00

SENESTE TV