Byrådsmedlemmerne Carina Buurskov (til venstre) og Charlotte Haagendrup.

Byrådsmedlemmerne Carina Buurskov (til venstre) og Charlotte Haagendrup.

Læserbrev:

Byrådsmedlemmers fraværsprocent

Af Carina Buurskov og Charlotte Haagendrup, byrådsmedlemmer i Egedal for Venstre og Konservative

Som medlem af Byrådet har man bestemt nok at se til. Vi har rigtig mange møder, men det er jo noget vi selv har valgt at gå ind til. Derfor må det også kunne forventes, at vi gør vores bedste for, at leve op til det ansvar, der er givet os.
Inden sommerferien blev Byrådets fremmøde ved Byråds- og udvalgsmøder opgjort. Man kan undre sig over hvorfor opgørelsen ikke er frit tilgængelig for borgerne. I øvrigt burde det samme gælde for andre fordelte poster, der er en del af konstitueringen.
På kommunens hjemmeside fremgår vores vederlag. Det giver rigtig god mening, men der fremgår desværre intet omkring hvor mødestabile vi er. Der mangler ganske enkelt gennemsigtighed på dette vigtige punkt.
Det er borgerligt ombud, at være medlem af et Byråd. Det betyder, at medlemmerne som udgangspunkt har pligt til at deltage i Byråds- og udvalgsmøder. Det må være rimeligt, at borgerne har mulighed for, at se vores fremmøde ved de udvalg og i de bestyrelser og råd, som vi hver især er blevet betroet.
Derfor vil vi i fællesskab stille forslag om mere åbenhed ved, at Byrådsmedlemmers fravær ganske enkelt offentliggøres på kommunens hjemmeside fremadrettet.

Publiceret 16 October 2017 00:00

SENESTE TV