Bygaden 28 i Jyllinge er til debat. Arkivfoto

Bygaden 28 i Jyllinge er til debat. Arkivfoto

Læserbrev:

Kun nye kræfter i byrådet kan redde Bygaden 28 i Jyllinge

Af Karsten Lorentzen, byrådmedlem i Roskilde Kommune for Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti valgte i år at holde sig ude at budgettet, fordi vi ikke kunne se os selv i det samlede billede.
Vi fik kort sagt alt for lidt af vores politik igennem. Ét af angrebspunkterne var byrådsflertallets ønske om at rive den gamle brugs i centrum af Jyllinge ned. Her har en gruppe engagerede borgere ikke alene skabt et hårdt tiltrængt medborgerhus i centrum af det historiske Jyllinge, men også samlet omkring 2300 underskrifter for stedets bevarelse.
I Dansk Folkeparti ønskede vi at give projekt ”Forsamlingsbrugsen” en chance. Behovet i centrum af Jyllinge er der nemlig, og det giver overhovedet ikke nogen mening, at samtlige kulturelle aktiviteter skal samles i hallen, ligesom argumentet om at skabe udsigt over fjorden heller ikke holder en meter. Der er god udsigt masser af steder fra Bygaden, og i et centrum af en by er det normalt, at der er liv og mennesker. Fjernelsen af bygningerne vil skabe et ar i midten af byen.
Desværre mente et stort flertal uden om Dansk Folkeparti noget andet. Man valgte at overhøre ønsket fra en gruppe engagerede borgere, selv om vi altid elsker at rose os selv for at være i dialog med borgerne og lytte til deres ønsker – navnlig i en valgkamp.
Men hvis vi virkelig mener noget med borgerinddragelse, skal vi være bedre til at lytte. Vi har netop vedtaget, at borgerne gennem underskriftsindsamlinger skal kunne få en sag i byrådet.
Bevarelsen af Bygaden 28 havde været helt oplagt. Men hvis Forsamlingsbrugsen skal reddes, kan vi kun håbe på én ting: et nyt flertal i byrådet.

Publiceret 01 November 2017 00:00

SENESTE TV