Læserbrev:

Der er altså noget galt i Egedal

Af Jacob Peter Loessl, kandidat nr. 2 Radikale Venstre

Vi har 3 klare bundplaceringer i forhold til de andre kommuner:
Vi er helt nede i bunden målt på borgertilfredshed. Vi er helt nede i bunden målt på lokal erhvervsklima, og vi er helt nede i bunden målt på idrætsfaciliteter.
Disse bundplaceringer resultatet af den førte politik. Anderledes kan det ikke være. Det er pinligt - Et mål skal være, at vi om 4 år ligger tæt på toppen i disse målinger. Forudsætningerne er til stede i vores kommune.
Signaler om utilfredshed har ikke manglet. De er imidlertid ikke rigtigt blevet hørt - før nu i valgkampen.
Forældre står i kø ved privatskolerne, hvor der slet ikke er plads til de mange elever. Forældre er trætte af lærerskift, lederskift, vikartimer osv. Skolebestyrelserne har gennem flere år gjort opmærksom på problemet.
Modsvaret har været, at skolerne (bestyrelserne, forældre og lærere) taler skolen ned…Der har tilsyneladende været en kæmpe afgrund mellem nogle politikeres opfattelse af situationen og borgernes opfattelse.
Det sammen gælder på institutionsområdet. Facebookgruppen Egedals børn - Ja tak blev jo også dannet, fordi der var en afgrund mellem politikerne og borgerne.
I de forgangne 4 år er det mig bekendt kun Radikale Venstre med Rikke Mortensen i spidsen, der har råbt op, og er gået mod strømmen. Det er også en afgørende grund til, at jeg nu stiller op som nr. 2 på De Radikales liste. Vi har brug for, at der blæser nye vinde.
Politik er prioriteringer. Derfor er der nu en stor bøtte, der skal vendes, når vi skal rette op på kommunens bundplaceringer. Flere kommuner er begyndt at gå imod KL's anbefalinger om centralisering. Det skal Egedal også. Vi skal have midler og beslutninger ud tæt på borgerne.
Der er måske lys forude…Her i valgkampen står alle i kø for at ville prioritere børn og uddannelse. Det er rigtig Radikal politik, så det er der grund til at juble over.
Senest blev det på vælgermøde i Veksø stadfæstet, at alle 8 partier aldrig vil lukke landsbyskolerne. Vi kan næsten ikke få armene ned i Slagslunde og Veksø. Nu kan vi komme videre med udvikling af vores små bysamfund.
Men hov, hva' med de 12,3 mill. kr. i effektivisering/besparelse på skoleområdet, som belejligt ligger og venter på beslutning i dec/jan? Vi Radikale er ikke modstandere af effektiviseringer, hvis der kan ryddes op i dobbeltarbejde osv.
Men at tro, at der kan findes 12,3 mill. kr. uden at det mærkes som en klar serviceforringelse er mere end naivt. Radikale har også taget forbehold for beslutningen.
Måske kan den næste store landvindning her i valgkampen være, at de 8 partier vil sige, at de vil finde pengene andetsteds, fx ved at nedbringe administrationsudgifterne til tættere på landsgennemsnittet? Politik er prioriteringer.
Politik er også et spørgsmål om troværdighed - og vel også om hukommelse.

Publiceret 10 November 2017 07:00

SENESTE TV