DEBAT:

Myte at folkeskolen i Egedal koster for meget

Jens Skov, byrådsmedlem for SF, næstformand i skoleudvalget:

KL er kommet med nye nøgletal for hvad kommunerne bruger på forskellige opgaver. Folkeskolen var et af de store emner i valgkampen i Egedal. Det blev ofte nævnt, hvor mange penge vi brugte i Egedal til folkeskolen i forhold til andre kommuner.

Hvis man sammenligner med andre kommuner i Hovedstaden, så er der 5 (fem) kommuner der bruger færre penge pr. elev end Egedal – 23 kommuner bruger flere. Alle kommuner rundt om os, bortset fra Allerød bruger mere på folkeskolen.

Egedal bruger 77,6 tusinde kroner pr. elev – det er omkring 10 tusinde kroner mindre end Frederikssund, Albertslund og Ballerup. SF har set på folkeskolens budget med en tættekam, og har sammen med det øvrige skoleudvalg nu løst opgaven med at finde effektiviseringer – der er ikke mere at hente.

Nu handler det om at have mod til at skaffe flere penge så vi kan få en god folkeskole.

Og for en god ordens skyld – det er ikke på de 0-5 årige pengene bruges på. Der er 87 kommuner der bruger flere penge på de små end vi gør i Egedal.

Men selv uden disse tal ved vi jo alle at folkeskolen og daginstitutionerne har brug for et løft – ikke flere nedskæringer men flere ressourcer.

Publiceret 21 February 2018 10:41