DEBAT:

S sikrer konservativ mærkesag i fire år

Jan Fischer, Roskilde Konservative:

I kommunens nyhedsbrev for uge 11 er hovedoverskriften 'Roskilde Kommune gnaver 100 mio. kr. af gælden og tygger videre'.

Under overskriften ser man en storsmilende borgmester i en business-positur, der ellers mest ses i medier som Børsen, når der berettes om virksomheder, der har indgået en stor kontrakt eller tjent en formue.

I det konkrete tilfælde er der dog tale om, at kommunen over fire år har afdraget 10 procent på den milliardstore gæld, som borgmesterens parti selv har stået i spidsen for at optage - og fra konservativt hold kan vi kun bifalde dette.

I den forgangne byrådsperiode har De Konservative nemlig lagt stemmer til budgetforliget hvert år, og hver gang med krav om en væsentlig reduktion af kommunens gæld. S har leveret, tak for det.

Det bliver dog bedre endnu, for i samme anledning udstikker borgmesteren en plan for at nedbringe gælden med yderligere 100 mio. kr. over de næste fire år.

Det er ikke ambitiøst, fordi renten er i bund og økonomien god, men alligevel er det interessant, for til forskel fra sidste byrådsperiode, så har S absolut flertal i byrådet frem til 2021.

De Konservative kan derfor konstatere, at borgmesteren netop har stillet sig bag en konservativ mærkesag helt frem til næste kommunalvalg. Endnu engang, tak for det!

Publiceret 19 March 2018 11:25