Nikolaj, Chili, Valdemar og Malthe fra Lindebjergskolen har også kæmpet sig vej til finalen. Foto: Roskilde Kommune
Nikolaj, Chili, Valdemar og Malthe fra Lindebjergskolen har også kæmpet sig vej til finalen. Foto: Roskilde Kommune
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokale skoler sender elever til opfinder-finale

Margretheskolen og Lindebjergskolen er blandt vinderne, efter 6. og 7. klasse elever fra otte folkeskoler i Roskilde Kommune har kæmpet om pladser i den landsdækkende Edison finale

Vand på godt og ondt: 580 elever fra otte folkeskoler i Roskilde Kommune har dystet om originale ideer og innovative løsninger, når vi udfordres af vand, fx ved oversvømmelser.

Og blandt de otte vindende ideer er Alfred, Lass, Lovisa og Cathrine fra Margretheskolen for deres bud på et skib – Trashboat – der skal opsamle plastaffald, som ender i havet.

“Den her båd den sejler ud i havet og samler skraldet op og genbruger det i et lille forbrændingsanlæg til skrald. Det vand, der kommer med op, fordampes og kommer ind i en turbine, der laver strøm til os. Vi får noget aske og noget salt tilbage, og det kan vi sælge inde på land, lyder forklaringen.

Deres model har kæmpet blandt i alt 139 projekter i Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena om finalepladser i den landsdækkende opfinderkonkurrence Edison for elever i 6. og 7. klasse, som afholdes af Fonden for Entreprenørskab. Det foregår 16. november i Fredericia.

Rent vand uden mikroplast

Også Lindebjergskolen har kæmpet sig i finalen med en ide til et rensningsanlæg. Nikolaj, Chili, Valdemar og Malthe forklarer:

Vandet til næste boks

“Vandet suges langsomt op fra havet, så fisk ikke kommer med. Så er der et stort net, som fanger de store stykker plastic, plasticposer og flasker, som så kan genbruges. Så kommer vandet videre til den næste boks, hvor alt mikroplast sorteres fra. Og så bliver vandet ført videre til den sidste boks, hvor vandet koges fri for bakterier, fordamper og samles i en tank under jorden.”

Eleverne har stiftet bekendtskab med koncept- og produktudvikling i både teori og praksis og får, som en del af udviklingsprocessen eller efterfølgende, deres koncept testet af en virksomhed som en del af Åben Skole samarbejde med erhvervslivet.

pressemeddelelse

Publiceret: 14. November 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere