Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalpolitiker: Demensindsatsen skal styrkes

Af Morten Gjerskov, formand for Sundheds og Omsorgsudvalget i Roskilde Byråd

Vi Socialdemokrater vil gerne prioritere hjælpen og støtten til vores demente borgere og deres pårørende endnu højere.

Vi har i Sundheds – og Omsorgsudvalget arbejdet massivt de seneste år, på at forbedre forholdene for vores demente. Bl.a. ved at forberede et nyt demensplejehjem og indrette vores plejecentre, så de passer bedst muligt, til vores demente borgere. Indretningen betyder nemlig utroligt meget. Den kan være helt afgørende for at man kan finde ro og overskue hverdagen.

Men vi skal videre.

På udvalgets møde i januar, skal vi have en stor temadrøftelse om Demensindsatsen i Roskilde Kommune.

Her lægger vi op til, at Roskilde Kommune skal indtræde i Demensalliancen, som er en samling af parter, der har viden og kompetencer indenfor Demens. Det er bl.a. FOA, Ældresagen, Dansk Sygeplejeråd m.fl.

Vi ser gerne at Roskilde indtræder aktivt i denne alliance, for at forbedre livsvilkårene for de borgere der er ramt af demens og deres pårørende.

Som dement og pårørende til en dement, er man under et stort pres. Det anerkender vi fuldt ud – og vil gerne hjælpe med at gøre hverdagen bedre for denne udsatte gruppe.

På udvalgets dagsorden, skal vi også diskutere brugen af den ekstra million kr., som udvalget fik tildelt i forbindelse med budgettet for 2017.

Og tak til alle budgetpartierne for det.

Her lægges der op til, at vi styrker dækningen af natsygeplejersker, som gerne skulle skabe mere tryghed for vores borgere.

Venstre har foreslået, at vi bruger 400.000 på aflastning af pårørende til demente i hjemmet og 100.000 til udvidelse af åbningstiden af Netværkscafeen på Asterscentret.

Det er vi Socialdemokrater helt enige i. Vi ser dog også et behov for at skabe mulighed for at man andre steder i kommunen, kan blive aflastet i en Netværkscafe for demente borgere.

Derfor mener vi, at der skal afsættes 100.000 yderligere til at opstarte et tilbud på Toftehøjens plejecenter i Viby og/eller Gundsø Omsorgscenter i Ågerup – allerhelst i samarbejde med Alzheimerforeningen – som på Asterscentret.

Vi tror på at det er vigtigt, at disse tilbud ligger ude lokalt, så de er tætte på de borgere der skal aflastes.

Publiceret: 11. Januar 2017 08:11

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere