Plejecenter Kastanjehaven i Jyllinge kan se frem til en ny indretning af fællesarealerne, så de bliver gjort mere demensvenlige. Arkivfoto
Plejecenter Kastanjehaven i Jyllinge kan se frem til en ny indretning af fællesarealerne, så de bliver gjort mere demensvenlige. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalt plejecenter bliver mere demensvenligt

Roskilde Kommune bruger én mio. kr. på at indrette fællesarealerne på plejecenteret Kastanjehaven i Jyllinge

Siden februar 2017 har Roskilde Kommune været medlem af Demensalliancen.

Et af de temaer, der har været fokus på, er indretning af plejecentrene.

“Hvis plejecentrene er demensvenligt indrettede, bliver borgerne mere trygge, hvilket har stor betydning for livskvaliteten og kvaliteten af plejen, “forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

På sin tur rundt på udvalgte plejecentre i kommunen, kiggede boligrejseholdet blandt andet på indretningen af fællesarealerne, og her var der flere steder rum for forbedring. Derfor bliver de lange gangarealer på plejecentrene Kastanjehaven i Jyllinge og Kristiansminde nu genindrettet. Indretningen bliver mere fx med bedre belysning, farver og møbler, blomster mv. som alt sammen hjælper med til at definere gangarealernes afgrænsning.

Det er ikke første gang, der er fokus på en mere demensvenlig indretning af kommunens plejecentre.

“Vi er bekendte med, at behovet er til stede, og har tidligere bevilliget penge til en mere demensvenlig indretning af Sct. Jørgensbjerg, Bernadottegården og Asterscenteret. Derfor er det glædeligt, at nogle af de plejecentre, der ikke fik andel i midlerne sidst, nu får muligheden, slutter Morten Gjerskov.

Projektet koster Roskilde Kommune én mio. kr.

Publiceret: 12. Februar 2018 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt