Kantinamaden på kommunens folkeskoler skal være mere økologisk. Modelfoto
Kantinamaden på kommunens folkeskoler skal være mere økologisk. Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Masser af penge: Mere økologi i skolekantinerne

Roskilde Kommune vil bruge 400.000 kr. på at uddanne skolernes kantinepersonale i at omlægge til økologisk mad

Roskilde Kommunens folkeskoler får nu en økonomisk håndsrækning på 400.000 kr. til at understøtte, at kantinemaden bliver mere økologisk.

Pengene skal bruges til at uddanne kantinepersonalet i bl.a. at optimere driften, så det ikke koster mere, planlægge menuer med varer i sæson og undgå madspild.

“Vi har lige fået udarbejdet en mad- og måltidsguide til skolerne, i samarbejde med Madkulturen, som fokuserer på sund og nærende mad til alle skoleelever. Den understøtter vi nu med penge til økologisk omlægning,” siger Claus Larsen, formand for Skole- og Børneudvalget, i en pressemeddelelse.

Roskilde Byråd har vedtaget et overordnet mål om, at 90 procent af kommunens indkøb af madvarer skal være økologisk i år 2025. For at understøtte målet er der i budgettet for 2017 afsat 0,4 mio. kr. til uddannelse af kommunens medarbejdere.

De største kommunale områder, hvor der dagligt købes stort ind af fødevarer, er dagtilbud og skoler. Herudover købes der fødevarer på de sociale institutioner, plejecentre, rådhuset og i mindre omfang biblioteket.

I dagtilbud er der ca. 3.500 børn, der dagligt får mad (mellemmåltider og frokost) og på skoleområdet er der ca. 8.300 elever, der har adgang til skolekantine. Herudover er der tilbud om mad i SFO og klub.

Nået langt

Dagtilbudsområdet er allerede nået langt med den økologiske omlægning, fordi der er arbejdet med den gennem en årrække. Derfor er 72 procent af maden til de små børn i dag økologisk. Målet i 2025 er tilsvarende sat lidt højere, 95 procent, end det generelle mål.

“Nu sætter vi fokus på økologiandelen i skoler, SFO og klubber, hvor vi i første omgang har sat et mål om 30 procent økologi i 2018. Men slutmålet er krystalklart. Økologiprocenten skal stige år for år og nå de 90 procent i 2025, som er kommunens mål,” siger Claus Larsen.

Publiceret: 14. Juni 2017 06:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere