Novafos leverer drikkevandet til en del af forbrugerne i Egedal Kommune. De øvrige forbrugere får fortsat deres vand fra private vandværker.
Novafos leverer drikkevandet til en del af forbrugerne i Egedal Kommune. De øvrige forbrugere får fortsat deres vand fra private vandværker.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Novafos rykker ind i Egedal

Det nye vandselskab Novafos skal dække ni kommuner - blandt andet Egedal

Vandet er det samme, men selskabet bag er nyt.

Fra juli er Novafos ny vandselskab i ni sjællandske kommuner - blandt andet Egedal og Frederikssund Kommune.

Ni sjællandske kommuner besluttede i 2016 at samle sine lokale vandselskaber i et nyt fælles vandselskab.

Nu er Novafos klar til at sætte nye standarder for daglig drift og langsigtede projekter. Jan Skovbo Nielsen, der er bestyrelsesformand i Novafos, fortæller om hensigten med det nye selskab:

”Visionen er at skabe en effektiv og veldreven fælles forsyning i tæt samklang med ejerkommunerne, der kan leve op til at løse fremtidens udfordringer som klimaforandringer og højere krav om effektivisering,” siger han i en pressemeddelelse.

Ændringen betyder dog ikke noget for vandet, der kommer ud af vandhanerne i Egedal Kommune. Det vil blive hentet op fra samme kilde som før og blive renset i det samme vandværk. Novafos leverer drikkevandet til en del af forbrugerne i de ni kommuner, mens de øvrige forbrugere fortsat får deres vand fra private vandværker. Alt spildevand håndteres af Novafos.

Prisen er den samme

Sammenlægningen af vandselskaberne påvirker ikke prisen på ens vand fra Novafos.

”Prisen er den samme året ud, nøjagtig som den plejer. Til næste år vil prisen på vand fortsat blive fastsat ud fra aktiviteterne i din egen kommune. Du kommer altså ikke til at betale for omkostninger i nabokommunerne” forklarer Carsten Nystrup, der er adm. direktør i det nye Novafos.

Publiceret: 17. Juli 2017 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Egedal
Seneste
Lokalavisen Egedal
Mest læste
Lokalavisen Egedal
112
ERROR: Macro disqus is missing!