Torben Sønderskov har været med til at bygge kulturgården. Nu skal han og det øvrige arbejdshold bygge en skovskole, som kommer til at ligge i skoven bagved. (Foto: KT)
Torben Sønderskov har været med til at bygge kulturgården. Nu skal han og det øvrige arbejdshold bygge en skovskole, som kommer til at ligge i skoven bagved. (Foto: KT)

Ny skole bygges midt i skoven

Til næste år kan folkeskoleelever fra den nordlige del af Roskilde Kommune se frem til en skovskole i Gulddysseskoven i Gundsømagle

 Udskriv    Kommentér   Del

For et lille års tid siden kunne skovstyrelsen og ledelsen bag Gulddysse Kulturgård afsløre planerne om en såkaldt skovskole i Gulddysseskoven i Gundsømagle.

Siden har der været stille omkring projektet, men nu kan elever fra Jyllinge Skole, Baunehøjskolen, Margretheskolen og Lindebjergskolen se frem til undervisning midt i Gundsømagle-skoven.

"Vi begynder at opføre skovskolen som en naturbase lige ved siden af Gulddysse Kulturgård. Det er et herligt projekt, der har som målsætning at flytte undervisningen ud fra skolebygningerne. Målgruppen er i første omgang elever i folkeskolen og SFO. På længere sigt er det tanken, at spejdere, børnehaver og lokalbefolkningen skal kunne benytte naturbasen," siger Torben Sønderskov fra ledelsen på Gulddysse Kulturgård.

Skovskolen kommer til at koste knap 600.000 kroner at opføre, men de penge er allerede fundet med støtte fra Skovstyrelsen og Lokale og Anlægsfonden. Selve skolen skal bygges af det frivillige arbejdshold, der netop er blevet færdige med at renovere og ombygge Gulddyssegården.

Ud i skoven med jer

"Det bliver et 180 kvadratmeter stort hus med overdækning. Det bliver opført på den måde, at taget placeres på nogle søjler. Inde på skolen skal der være to store depotrum, et værksted og et toilet. Det er ikke planen, at eleverne skal undervises i bygningen. Det skal foregå ude i selve skoven, men stedet skal være med til at give eleverne en forståelse for skovens liv og vækst. Det er ligesom en helt anden baggrund at sidde på en træstup og skrive en stil eller at have matematikundervisning ved iagttagelse af en myretue i skovbunden," siger Torben Sønderskov, som sammen med den øvrige arbejdsgruppe er klar til at trække i arbejdstøjet i løbet af vinteren.

Højt til loftet

"Vi går ind til dette projekt på samme måde som med gården. Vi gør det for at skabe noget for andre. Jeg fremlagde projektet for de andre i gruppen. De synes godt om det og har lyst til at gå i gang med noget nyt. Jeg kan ikke sige, hvornår skovskolen står færdig. Vi har ikke travlt i den forstand, men det bliver til næste år," siger Torben Sønderskov.

Tiltaget bliver rost til skyerne af Stephan Springborg fra Skovstyrelsen. Han glæder sig til at gøre naturen til et klasselokale.

"Her er der højt til loftet, og det har vist sig, at eleverne er meget mere modtagelige til at lære nyt, når undervisningen nu og da trækkes udenfor klasselokalet. Det viser sig hurtigt, at børnene bliver meget mere aktive i undervisningen, og at de synes, at det er sjovere at lære nyt eller bruge gammel viden, når den kan omsættes til praktisk problemløsning," siger Stephan Springborg, som er glad for valget af Gulddysseskoven.

"Skolen kommer til at ligge perfekt. Gulddyssegård bliver det naturlige afsæt til undervisningen, og hvor skoven rundt om gården bliver det egentlige klasselokale," siger han.

Publiceret: 24. Oktober 2011 06:00
Del på Facebook
Se også:
Ugens annoncer
Se alle ugens annoncer
Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Få de lokale nyheder hver dag fra
Lokalavisen Egedal