De unge i Egedal havde det store smil fremme til den seneste fest i Stenløsehallen, hvor de for første gang skulle puste i et alkoholmeter. (Foto: Ung Egedal)

De unge i Egedal havde det store smil fremme til den seneste fest i Stenløsehallen, hvor de for første gang skulle puste i et alkoholmeter. (Foto: Ung Egedal)

Egedal-skoleleder:

Jyllinge bør bruge et alkoholmeter

"Hvis arrangørerne af ungdomsfesterne i Jyllinge vil undgå fulde unge mennesker, så kan jeg kun anbefale brug af et alkoholmeter", siger viceskoleleder Erik Rasmussen fra Ung Egedal

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

"Vi vil ikke se 14-årige rende rundt på gaden med en Breezer i hånden. Derfor overvejer vi i øjeblikket, om vi skal indføre et alkoholmeter til vores 4040-fester i Jyllinge". Sådan sagde Jyllinge-landbetjent Ulla Smith for nylig, da de unges drukvaner var til debat på et cafemøde i Jyllinge. I Egedal Kommune har man som bekendt indført brug af et alkoholmeter i forbindelse med ungdomsfesterne, og står det til viceskoleleder Erik Rasmussen fra Ung Egedal, så følger de trop i Jyllinge. "Nu er det selvfølgelig ikke op til os i Egedal, men jeg synes de skal gøre det, og vi vil gerne stå klar med nogle gode råd. Vi er jo nabokommuner, så der er god grund til at samarbejde og dele erfaringer", siger Erik Rasmussen, som selv har været til 4040-festerne i Jyllingehallen. "Det er nogle gode fester, som er godt planlagt, men vi kommer ikke udenom, at de unge drikker inden de fester. Det gjorde de jo også hos os i Egedal. Jeg tror ikke, at et alkoholmeter vil ødelægge festen i Jyllinge. Det handler om at vænne sig til et nyt tiltag, og det kan de også gøre i Jyllinge", siger han. Inden indførelsen af et alkoholmeter i Egedal, så tog ungdomsklubben ud til skolerne og fortalte de unge om det nye krav. Og ifølge Erik Rasmussen, så er dialogen med de unge er meget vigtig, hvis man vil have en alkoholfri fest.

Sværere i Jyllinge

"Det handler om at nå ud til de unge, og det skal de også gøre i Jyllinge, hvis de vælger at bruge et alkoholmeter. Men vi har det lidt nemmere hos os, for vores fest er for unge, der bor i kommunen og går i ungdomsklubberne. I Jyllinge kan unge fra andre byer komme til festen, og dermed bliver det sværere at sprede budskabet om nul-tolerance", siger Erik Rasmussen.

null

Publiceret 11 November 2009 03:00

SENESTE TV