Dette maleri vækker forargelse på Roskilde rådhus.

Dette maleri vækker forargelse på Roskilde rådhus.

Bøsse-maleri skal ikke forarge

Slap af i duplo-sagen, opfordrer Roskildes socialdemokratiske folketingsmedlem Mette Gjerskov

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

"Tag nu en slapper," opfordrer folketingsmedlem Mette Gjerskov (S) efter balladen om Veksø-kunstneren Svend Ahnstrøms udstilling på Roskilde Rådhus. Her er blandt andet et bøsse-maleri af to duplo-mænd i en intim situation, men også et maleri af Hitler som duplo-figur.
Udstillingen har fået tre medarbejdergrupper til at reagere, blandt andet fordi bøsse-maleriet er hængt op lige ved indgangsdøren, hvor der også kommer børn.

Det er sjovt

"Jeg synes, at folk skulle tage at slappe af, inden forargelsen når et omfang af latterlige dimensioner. Ja, jeg studsede også, da jeg så billedet med et par Duplo-mænd, hvor den ene ligefrem har George Michael-look. Men derefter fik det mig til at trække på smilebåndet. Det er da sjovt," siger Mette Gjerskov.
"Selvom andre måske ikke kan se det muntre i billederne, vil jeg alligevel opfordre til at tage en slapper. Jeg synes ikke, at vi skal nå dertil, at kunst skal censureres, og vi kun står tilbage med mågestel og Monets kønne, men ganske ufarlige åkander," siger den socialdemokratiske politiker.

Publiceret 24 August 2010 11:13

SENESTE TV