Her står guldsmed Frank Müller med den gamle borgmesterkæde fra Stenløse. Den bliver lavet om, og er grundlaget for den nye kæde til Egedal Kommune.

Her står guldsmed Frank Müller med den gamle borgmesterkæde fra Stenløse. Den bliver lavet om, og er grundlaget for den nye kæde til Egedal Kommune.

Indsamling til borgmesterkæde

Nu starter indsamlingen til den nye borgmesterkæde til Egedal Kommune. Både virksomheder og private kan være med. Målet er 100.000 kroner, og eventuelt overskud bliver givet til Rigshospitalets afdeling for kræftramte børn

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Egedal skal have sin første borgmesterkæde, og nu starter indsamlingen. Det er meningen og håbet, at de fleste penge kommer fra lokale virksomheder, men også privatpersoner er velkomne til at give et bidrag.

Det er Egedal Erhvervsråd, der står for indsamlingen, og rådet har fået lov til at bruge den gamle Stenløse Kommunes kæde som udgangspunkt for den nye borgmesterkæde. Stenløse Kommunes kæde blev lavet i 2002 og var en slags folkegave til kommunen.

Kæden er i guld og sølv, og ideen med den nye kæde er, at den følger stilen fra Stenløses kæde. Her var udsmykningen Stenløses byvåben og navne på seks byer fra kommunen. Den nye kæde vil have Egedals byvåben, og så vil der i alt være 12 bynavne i kæden – fire navne fra hver af de tre gamle kommuner.

"Vores mål er at indsamle omkring 100.000 kroner til den nye kæde. Et eventuelt overskydende indsamlet beløb vil gå til Rigshospitalet afdeling for kræftramte børn," fortæller Kim Niebling, der er formand for Egedal Erhvervsråd. Han tilføjer, at allerede nu har han fået tilsagn fra virksomheder, der gerne vil give et bidrag til kæden.

Forskellige beløb

Der er tre forskellige beløb, man kan donere til den nye kæde. Det højeste er 7.500 kroner. I alt kan ti virksomheder eller privatpersoner give dette beløb. Alle, der giver beløbet, får skrevet deres navn i den kasse, som kæden skal være i.
Man kan også give 2.500 kroner. Her er der ikke noget maksimum på, hvor mange der kan give dette beløbet. Alle, der donerer 2.500 kroner, får deres navn på en erindringsplade, der bliver hængt op på rådhuset.
Man kan også vælge at betale 250 kroner, som støtte til den nye kæde. Her arbejdes, der på i øjeblikket at lave en eller anden form for overraskelse. Hvad det bliver, er endnu ikke afgjort.

Hvilke byer kommer med

Der vil som sagt i alt være 12 bynavne indgraveret i kæden – fire fra hver af de tre tidligere kommuner. Det er de tre erhvervsforeninger, der vælger bynavnene. Deres placering på kæden vil ske ved lodtrækning.
Kæden bliver lavet af guldsmed Frank Müller, som giver arbejdskraften uden beregning, så det er kun materiale og ekstern arbejdskraft, der betales for.

Indsamling

Hvis man vil give et beløb til den nye borgmesterkæde, skal beløbet indsættes i Nordea på konto nr. 0320-8977591660. Husk at skrive navn og adresse på indbetalingen, så man kan se, hvor pengene kommer fra.

Publiceret 19 October 2011 08:00

SENESTE TV