Ny Rema 1000 møder modstand

Roskilde Kommune har i høringsfasen modtaget flere indsigelser mod den mulige Rema 1000-butik i Jyllinge Nordmark

Af
Kenneth Tanzer

Roskilde Kommune har planer om at give grønt lys til en ny Rema 1000-butik ved Broengen og Osvej i Jyllinge Nordmark.
Men noget tyder på, at borgerne vil stritte imod den nye dagligevarebutik. I hvert fald kan kommunen melde om flere indsigelser til lokalplansforslaget, der har været i høring frem til midten af september.
"Vi har fået ni indsigelser fra borgere, som sandsynligvis er imod forslaget. Jeg kan ikke komme nærmere ind på indsigelserne, men nu skal forslagene behandles og sendes videre til et af de kommende møder i teknik- og miljøudvalget," siger Lisbeth Bruhn fra plan- og udvikling i Roskilde Kommune.

Positive politikere

Selvom den nye Rema-butik ikke møder særlig stor begejstring blandt borgerne, så er politikerne i Roskilde Kommune stadig positive overfor den nye butik. Socialdemokraten Torben Jørgensen har tidligere støttet forslaget, og Venstres Lars Berg Olsen finder også ideen ganske spændende.
"Jeg kender ikke status på høringssvarene. Nogle synes det er skidt med en Rema 100, mens andre er glade for det. Jeg er med på, at det er en øm sag for borgerne i Jyllinge, fordi der i forvejen ligger en dagligevarebutik, men vi har en forpligtelse til at efterkomme et behov," siger Lars Berg Olsen og fortsætter:

Kan bære to butikker

"Jeg er for det her, og jeg regner med at det bliver til noget. Jyllinge Nordmark kan efter min mening godt bære to dagligevarebutikker. Det ligger et sted, hvor folk nemt kan komme frem og tilbage, og så vil øget konkurrence kun være til gavn for området," siger han.
Forslaget lægger op til en 1000 kvadratmeter nye dagligevarebutik. Rema 1000 har tidligere anslået, at placeringen i Jyllinge Nordmark vil betyde cirka 800-900 kunder dagligt, heraf 500-600 i bil. En stor del af trafikken vil ifølge discountkæden dog udgøres af biler, som i forvejen kører på Værebrovej og Osvej.

Publiceret 19 October 2011 07:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV