Masser af nye medlemmer strømmer til Å-lauget for Værebro Å, fortæller formanden Keld Stenlien Hansen. (Arkivfoto)

Masser af nye medlemmer strømmer til Å-lauget for Værebro Å, fortæller formanden Keld Stenlien Hansen. (Arkivfoto)

Å-laug er populært

Medlemmerne strømmer til Å-lauget for Værebro Å. I løbet af små tre uger har man fået mere end fordoblet antallet af medlemmer

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Antallet af medlemmer er steget ganske voldsomt i Å-lauget for Værebro Å.
"Lige siden vi havde vores borgermøde den 16. april angående oversvømmelserne i Egedal Kommune, er der kommet en lind strøm af nye medlemmer," fortæller formanden for å-lauget Keld Stenlien Hansen.
I de seneste tre uger er der cirka kommet 60 nye tilmeldinger, og det betyder, at man er oppe på omkring 110 medlemmer – hvilket er mere end en fordobling af medlemstallet. I øjeblikket kommer der hver dag en eller to nye indmeldelser til å-lauget.
"Vi gør et stort stykke arbejde med at tale med alle folk, der melder sig ind. Vores mål er at komme op på 200 medlemmer i løbet af kort tid," siger næstformanden i å-lauget Søren Vestergaard.
De nye medlemmer er ikke landmænd, men der imod husejere eller sommerhusejere, og så er der specielt mange fra Jyllinge Nordmark, der melder sig ind, fortæller Keld Stenlien Hansen.
"Folk kan god se, at der er et problem i Værebro Ådal. Et naturområde skal ikke se ud, som det gør i øjeblikket, hvor der næsten ikke en gang kan vokse græs. Derudover er folk selvfølgelig bekymrede for, at de endnu en gang skal få deres huse oversvømmet," siger Søren Vestergaard.

Publiceret 15 May 2012 06:30