Oversvømmelser fra Værebro Å tvinger nu Værebro Golfcenter til at lave to nye huller til deres mesterskabsbane (Foto: PR)

Oversvømmelser fra Værebro Å tvinger nu Værebro Golfcenter til at lave to nye huller til deres mesterskabsbane (Foto: PR)

Vand tvinger golfcenter til at udvide

Oversvømmelser i Værebro Å lukkede sidste år dele af Værebro Golfcenters baner, det medførte medlemsflugt - nu laver centret to nye huller

Af
Af Mette B. Sørensen

værebro Det er ikke kun landmændene, der har været hårdt ramt af oversvømmelserne fra Værebro Å.
Sidste år mistede Værebro Golfcenter omkring 100 medlemmer, fordi oversvømmelser fra Værebro Å gjorde, at to af hullerne på centrets mesterskabsbane ikke kunne bruges i over en måned.
"Vi kan tage en ret stor nedbørsmængde, men vi havde kun et sted at pumpe ud, og det var i åen. Og lige så hurtigt vi kunne pumpe det ud, lige så hurtigt kom det igen," siger Jens Folmer Olsen, der er en af ejerne af Værebro Golfcenter.
Hvis Værebro Å blev udvidet, så den kunne tage mere vand, ville golfcentrets trængsler med vand på banerne være over, mener Jens Folmer Olsen.

Kan ikke vente

"Men vi kan ikke vente. I stedet for at være en del af hylekoret, tager vi vores egen beslutning," siger han.
Og den beslutning går på at lave to helt nye huller, så man ikke igen risikerer, at den 18 huller store bane ikke kan bruges fuldt ud. Værebro Golfcenter ejer nemlig også en af nabogrundene, og det er på denne, man vil lave to nye huller. Planen kræver dog en ny lokalplan for området, som kommunen ifølge Jens Folmer Olsen er i fuld sving med.
"Vi regner med at kunne gå i gang til efteråret," siger han og fortæller at hullerne dog først er klar til næste år - græsset skal lige vokse op først.

Publiceret 18 May 2012 00:00