Jyllinge FC går fra Serie 5 til 2

For tre år siden rodede Jyllinge FC rundt på hyggeplan i Serie 5. Lørdag sikrede klubben sig oprykning til Serie 2 med uafgjort mod Egedal

Af
Kenneth Tanzer

Hvis nogle Serie 5-klubber har opgivet håbet om at spille sig op gennem rækkerne, så tag lige et kig på Jyllinge FC og bliv inspireret.
For tre år siden lå klubben i Serie 5, men lørdag rykkede man op i Serie 2 med uafgjort 2-2 på hjemmebane mod SC Egedals tredjehold.
En imponerende rejse, som blev fejret til den helt store guldmedalje.
"Vi er rigtig glade og havde et brag af en fest i lørdags. For byen Jyllinge betyder det nok ikke det helt store, men for klubben er det meget stort. Det giver et kæmpe løft hele vejen rundt - ikke mindst til vores ungdomsafdeling," siger Thomas Elmar, som er træner i klubben.

Hårdt arbejde

Han har ført holdet fra Serie 5 til 3, og i januar overlod han så tjansen til René Kristensen, som, nu har taget Jyllinge det sidste stykke op i Serie 2.
"Det er resultatet af hårdt og målrettet arbejde. Da jeg overtog drengene i Serie 5, så aftalte vi på forhånd at tage det seriøst og ikke nøjes med hyggebold. Pludselig stod vi i Serie 3 med et stærkt hold, der havde en gennemsnitsalder på knap tyve år," siger Thomas Elmar, der var indstillet på at overlade holdet til René Kristensen.

Unge talenter fra byen

"I januar lavede vi så et trænerteam, hvor René overtog førsteholdet, mens jeg tog mig af andetholdet i Serie 5. Vi lagde en klar linje sammen med vores to assistenttrænere, og i dag har vi så et hold i Serie 2 og ét i Serie 4. Vores hold består stadig af unge spillere fra Jyllinge, der har været ude og snuse til senior-tilværelsen i Roskilde, Lyngby og Ølstykke. Nu er de samlet i Jyllinge, og det er vi meget glade for," siger Thomas Elmar.
Selvom opgaven nu hedder Serie 2, så tror Thomas Elmar på mere Jyllinge-succes.
"Vi kommer ikke til at ligge i bunden. Det er vi spillemæssigt for gode til. Vi har med unge spillere at gøre, så de kan svinge i niveau, og vi kan da også godt bruge et par rutinerede folk på 26 eller 27 år, men vi er på niveau med hold i Serie 2," siger han.
Resultatet i lørdags betyder i øvrigt, at SC Egedals tredjehold overlever i Serie 3.

Publiceret 18 June 2012 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV