Tees, trolleys og talent

Smørum Golfcenter blev omdannet til internationalt mekka for golftalenter, da Smørum Golfklub var vært ved den elvte udgave af Danish International Youth Championship (DIYC) og Danish International Lady Junior Championship (DILJC).

Af
Af Mette B. Sørensen

"Det er første gang, at vi har haft tre solskinsdage i træk, og det er fomidabelt at spille golf i solskinsvejr," siger Henrik Nielsen, der er Staff Manager og en af de bærende kræfter bag turneringen, hvor unge fra otte nationer er mødt op for at udrulle deres golftalenter på græsset i Smørum.
Sammen med Ole Markvardsen, der er Turnament Director, har Henrik Nielsen for elvte gang i træk stået for at stable turneringen på benene, og de to herre er enige om, at det har været en fantastisk turnering
"Der har ikke været nogen, der har opført sig dårligt eller brudt golfreglerne," siger Henrik Nielsen.
Det er godt og vel et halvt år siden, at de to golfentusiaster begyndte at planlægge turneringen, som kræver omkring 25 frivillige hjælpere og utallige arbejdstimer, selvom meget af det efterhånden kan tages på rutinen.
"Det der driver mig, er at jeg kan se at de unge virkelig hygger sig, samtidig med at de er enormt seriøse," siger Ole Markvardsen og fortsætter:
"Det er i min ånd, at det skal være afslappet. Jeg vil gerne give dem et åndehul, hvor de kan slappe af."
Der var da også både smil og opmundtrende bemærkninger spillerne imellem på det veltrimmede græs i Smørum, hvor ikke kun solen strålede. Også det lokale smørumtalent Victor Østerby viste til tider blændende spil. Han stod længe til at løbe med sejren, men måtte alligevel nøjes med anden pladsen, da han blev overhalet indenom af Tobias Larsen.
Se flere billeder fra turneringen her

Lovende fremtid

Victor Østerby stod dog øverst på skamlen i søndags, da han vandt Danish International Amateur Championship i Silkeborg, og formand for Smørum Golfklub Kim T.V. Andersen spår det unge talent en stor fremtid.
"Han er altså bedre end gennemsnittet," siger formanden og fortæller, at Victor Østerby, der er tidligere elitegymnast, hver dag starter dagen med at gå en runde på golfbanen.
Formentlig bliver han professionel," spår formanden og fortsætter:
"Vi vil gerne supporte vores unge spillere som Victor og beholde dem hos os, men det er meget svært at skaffe sponsorere. Det er en hårdere kamp i dag end for bare 5-6 år siden."
Smørum Golfklub har dog intil videre haft stort held til at beholde en del af talenterne i folden, og kan således prale af at have hele fem landsholdspillere i klubben.
Om stortalentet Victor Østerby bliver landsholdspiller nummer seks må tiden vise, familien Østerby har indtil videre afsat det næste år til at se, hvor langt smørum-talentet kan drive golfkarrieren, fortæller Kim T. V. Andersen.

Publiceret 27 July 2012 11:15

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV