Hurtigere afhentning af storskrald

Bunker af storskrald kunne før stå i op til en uge på villavejene, før det blev afhentet. Det bliver nu lavet om, så det højst står til afhentning i tre dage

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Stil dit storskrald ud til afhentning søndag aften og få det hentet i løbet af ugen. Det har været beskeden til borgere, der ville have hentet deres storskrald ved bopælen i Egedal Kommune. Især borgere i Ølstykke området har til tider måttet vente fra mandag til fredag, før skraldet blev afhentet. Det bliver nu lavet om, skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.
Egedal Kommune bliver opdelt i to distrikter:
Distrikt 1 er Smørum, Stenløse og tilhørende landsbyer. Storskrald og haveaffald afhentes fra mandag morgen klokken 06.00 til onsdag klokken 16.00.
Distrikt 2 er Ølstykke og tilhørende landsbyer. Her bliver storskrald og haveaffald afhentet fra torsdag morgen klokken 06.00 til fredag klokken 16.00.

Rod og spild

Den nye ordning, der er trådt i kraft skal sørge for, at det ser mindre rodet ud på vejene rundt om i kommunen. Derudover skal ordningen også sikre det dyrebare storskrald, så det kan genanvendes.
"Når der står en bunke med storskrald ved en villavej i længere tid, kan der nemt opstå rod i sorteringen, og dermed mister storskraldet sin værdi," siger Pernille J. Petersen, der er affaldsmedarbejder ved Egedal Kommune.
Bunker med storskrald kan også tiltrække klunsere, der er på jagt efter gode genbrugsfund, og når de roder skraldet igennem, ødelægger de ofte sorteringen, så skraldemanden sender skraldet til afbrænding i stedet for genbrug.
"Det er ultra vigtigt, at sorteringen bevares, da vi tjener penge på genbrug og betaler for afbrænding, og de penge, vi tjener, gør borgernes affaldsgebyr billigere, hvorimod afbrænding gør det dyrere," siger Pernille J. Petersen.
Der bliver hentet storskrald fire gange om året i Egedal - næste gang er i uge 33. Hvis man skal have afhentet storskrald, kan man tilmelde sig på kommunens hjemmeside egedalkommune.dk.

null

Publiceret 02 August 2012 06:30

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV