På to hjul til Paris

73-årige Ejgil Pedersen fra Ølstykke tog den 70-årige søster med på cykel og kørte til Paris på otte dage. 1.185 kilometer blev trampet i pedalerne

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Ølstykke Man har jo brug for udfordringer – også selv om man er 73 år. Sådan var det for Ejgil Pedersen fra Ølstykke. Han og søsteren på 70 år kørte for kort tid siden fra Middelfart til Paris på otte dage – vel og mærke på cykel.
"Det var min søster, der ville køre turen og spurgte, om jeg ville med. Og det sagde jeg altså ja til. Jeg kunne ikke lade være," siger Ejgil Pedersen.
Både han og søsteren har "kun" haft et partnerskab med en cykel i de seneste to år, men udfordringen skulle altså tages op.
"Det er jo udfordringer, der driver værket, og der driver mig frem. Da mine børn så også sagde, at jeg skulle gøre det. Ja så kunne jeg ikke lade være," fortæller Ejgil Pedersen.

Træning

Turen blev bestilt, og træningen gik i gang blandt andet sammen med vennerne fra Ølstykke Cykelklub, inden de to søskende skulle tilbagelægge de 1.185 kilometer sammen med cirka 125 andre danskere, der alle var yngre end dem.
"Det, der er vigtigt, er at få kørt nogle kilometer og få det ind i kroppen, at man skal køre omkring 150 kilometer på en dag. Så fra slutningen af marts frem til midten af juli kørte jeg næsten 3.000 kilometer på cykel," siger Ejgil Pedersen.
Turen begyndte 13. juli og gik altså fra Middelfart gennem Tyskland, Holland, Belgien før man kunne køre ind i Paris, hvor målstregen selvfølgelig var på Champs Élysées. Hver dag blev der kørt en strækning på seks til otte timer, og de mange cyklister overnattede på hoteller på vejen. To gange på turen overraskede familiemedlemmer de to søskende med at tage imod dem efter dagens tur på sadlen. Det samme var også tilfældet, da de kom over målstregen i Paris.
"Jamen vi blev meget overrasket. Vi vidste ikke, at de ville tage imod os i løbet af turen. Vi vidste godt, at der ville være nogen i Paris, men ikke at der ville være hele 14 medlemmer af familien. Det var en stor beruselse hver gang og specielt i Paris. Der løb det over, og selv en voksen mand kunne ikke holde tårerne tilbage," fortæller en glad Ejgil Pedersen.

Her er det en meget glad Ejgil Pedersen, der får knus fra sine to døtre. (Privat foto)

Her er det en meget glad Ejgil Pedersen, der får knus fra sine to døtre. (Privat foto)

Fantastisk oplevelse

Turen blev fejret med familien i hele tre dage, og så gik det ellers hjemad til Danmark. Denne gang i fly. Hele turen til Paris sidder stadigvæk i Ejgil Pedersen – ikke i benene men i hovedet.
"Jeg tror ikke, at jeg kører turen igen. Oplevelsen har været så stor, fantastisk og positiv, så en ny tur tror jeg ikke kan leve op til det, som jeg har oplevet denne gang," slutter Ejgil Pedersen.

Efter en lang cykeltur skal der slappes af. Det gør man blandt andet med en kold øl. (Privat foto)

Efter en lang cykeltur skal der slappes af. Det gør man blandt andet med en kold øl. (Privat foto)

Publiceret 03 August 2012 06:45

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV