Egedal-træner:

Sidste sæson er glemt

"Nedrykningen gør stadig ondt, men nu ser vi frem mod en ny udfordring i Danmarksserien, hvor vi håber på at spille med i toppen. Det er vi gode nok til," siger SC Egedals cheftræner Søren Bjerg inden søndagens premierekamp mod Marstal/Rise

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Badetøfler og strand er skiftet ud med fodboldstøvler og græs.
SC Egedal-spillerne er med andre ord klar til den nye sæson. For første gang i flere år er hverken de to moderklubber fra Stenløse eller Ølstykke samt SC Egedal repræsenteret i 1. eller 2. division.
I stedet for kampe mod HIK og Fremad Amager, så venter der nogle knap så eksotiske Danmarksserie-opgør mod Marstal/Rise og Nakskov.
Sådan er virkeligheden for SC Egedal efter sidste sæsons bitre nedrykning fra 2. division. En skuffelse, som stadig sidder frisk i hukommelsen på træner Søren Bjerg.
"Det gør stadig ondt. Selvfølgelig gør det det, men vi er nødt til at komme videre og kigge fremad. Vi kan jo ikke lave det om alligevel, men vi har talt ud om sidste sæson," siger Søren Bjerg, der stadig har svært ved at forstå sidste års niveau i 2. division.

Ikke mere pres

"Vi fik 32 point og en fin målscore. Det plejer at være nok til at overleve, men det var det ikke denne gang, så vi føler os noget uheldige, men det var en rigtig stærk 2. division," lyder det fra SC Egedal-træneren.
Fremover skal han og spille vende blikket mod Danmarksserien Kreds 2. En udfordring, som han ser frem til.
"Der har været pres på dette hold i flere år. Derfor har vi ikke behov for at melde ud, at vi skal rykke op i første hug. Den officielle udmelding handler om stabilitet, men internt i truppen er målsætningen en placering i toppen af rækken," siger han.
"Er det realistisk at tro på?"
"Ja, det mener jeg. Vi har haft en ganske god optakt og vores trup ser solid ud. Vores koncept er også på plads, men det bliver afgørende at undgå skader, for vores trup er ikke så bred."
"Hvad skal I forbedre i forhold til sidste sæson, hvis det skal ende med en topplacering?"
"Vi skal score på vores chancer. Så simpelt er det. Når vi kigger tilbage på sidste sæson, så skabte vi rigtig mange chancer, men vi formåede ikke at omsætte dem til scoringer. Det var vores store problem, og det skal vi løse nu."

Nicolai Helby er én af flere Egedal-spillere, som kommer til Danmarksserien med masser af rutine fra 2. division. (Arkivfoto)

Nicolai Helby er én af flere Egedal-spillere, som kommer til Danmarksserien med masser af rutine fra 2. division. (Arkivfoto)

Svært at få nye spillere

Hvis måltørken skal slutte på Ølstykke Stadion, så skal Søren Bjerg endnu engang sætte sin lid til topscorer Thomas Wagner, for angrebsmakkeren Jan Isaksen er taget tilbage til Birkerød.
Netop mødet med en ny række og nogle ukendte hold ser man frem til i SC Egedal.

Ny udfordring

"Det bliver da spændende. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke kender det store til vores modstandere. Det er jo ikke hver dag, at man kører til Nakskov for at se fodbold. Umiddelbart vil jeg mene, at Kreds 1 er stærkere end 2'eren, men vi har mod på det og glæder os til at se nogle andre hold og stadions. Vi kommer med noget erfaring fra 2. division, som forhåbentlig kan blive til vores fordel," siger Søren Bjerg.

Publiceret 08 August 2012 07:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV