Kamp om torvene

Hampelandskolen har byttet det gamle legetårn ud med en topmoderne drøm af et kravleeventyr

Af
Af Mette B. Sørensen

"Brian, hvorfor må man ikke kravle op på det?"
Vitus på 6 år forstår ikke helt det der med indvielse, og hvorfor han ikke må kravle op i det spritnye grønne klatretårn, når nu det endelig er klar.
Sammen med resten af børnene fra SFO Hampelandskolen stimler han sammen om klatretårnet som myrer om en sukkerknald og venter utålmodigt på grønt lys til at lege.
Det nye legeområde på 9x9 kvadratmeter erstatter børnenes elskede gamle blå legetårn, der efter næsten 30 år måtte give op, fortæller leder af SFO'en Brian Dahlmann.
Og selvom børnene var meget kede af at sige farvel til det gamle tårn, er sørgmodigheden nu erstattet af ægte barne-begejstring over det 324.000 kroner dyre legetårn og eventyrlige faldeunderlag.
"Det er sjovt, fordi man kan kravle rundt," siger Livamarie på 8 år efter at børnene efter stor tålmodighed endelig har fået lov til at slå sig løs i de blå torve.
Også Freja på 8 år er begejstret:
"Det er godt, vi har fået det, fordi det er sjovt," siger hun.
Og imens ungerne kæmper om pladsen, fryder Brian Dahlmann sig over synet af de glade børn.
"Det er jo det, der er fedt, at der kan være så mange børn på på en gang," siger han og fortæller, at den dyre investering fra firmaet UNIQU på den lange bane gerne skulle tjene sig selv ind på grund af "holdbarhedsstiden".
Materialerne er nemlig stort set hærværksfri, og det 9 centimeter tykke faldunderlag, der hovedsageligt er lavet af gamle NIKE sko, er nemt at vedligeholde.
Se flere billeder i billedarkivet

Publiceret 16 August 2012 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV