Møde om giftig losseplads

Egedal Kommune har bedt om et møde med Ballerup Kommune og Region Hovedstaden om Sørup Losseplads

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Egedal Kommune vil have flere oplysninger om den giftige losseplads – Sørup Losseplads.
”Vi har derfor inviteret Ballerup Kommune og Region Hovedstaden til et møde, så vi kan høre nærmere om, hvad de har gjort, og hvad de vil gøre angående Sørup Losseplads,” siger Ida Bode fra SF, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune.
Ønsket om et møde kommer efter, at det er kommet frem, at Sørup losseplads, der ligger i Ballerup Kommune på grænsen til Egedal Kommune, er fyldt med gift. Miljøingeniør Kåre Press-Kristensen har et indgående kendskab til lossepladsen, og han har fortalt Lokalavisen Egedal, at hvert år løber cirka 12,5 millioner liter forurenet vand gennem lossepladsen og videre ud i vandløb, der løber ud i Værebro Å. Noget af det forurenede vand løber også ned i grundvandet. Værebro Å løber gennem Egedal Kommune og ender i Roskilde Fjord. Det er dog Ballerup og regionen, der har ansvaret for lossepladsen.
Tv-indslag: Her løber gift og kemikalier direkte ud i å
”Jeg har fuld tillid til, at Ballerup Kommune og Region Hovedstaden gør, hvad de kan. Jeg vil sige, at, hvis der virkelig siver forurenet vand ud i Værebro Å, så skal vi have set på det,” slutter Ida Bode.

Publiceret 18 September 2012 06:00