Sparring skaber flere job i Egedal

Ny undersøgelse viser, at samarbejdet mellem Egedal Kommune og Væksthus Hovedstadsregionen får flere i arbejde

Egedal Kommune og Væksthus Hovedstadsregionen har de sidste fem år samarbejdet om at skabe vækst blandt kommunens mindre virksomheder.
Nu viser en ny undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen, at samarbejdet har en positiv effekt. De virksomheder, der gør brug af Væksthusets sparring, skaber flere nye job og har en større vækst end andre virksomheder.
Sidste år udmøntrede det sig i næsten fem procent flere nye job end lignende virksomheder, der ikke opsøgte sparring.
Sidste år gjorde 12 virksomheder fra Egedal og 160 virksomheder fra hele Nordsjælland brug af Væksthusets tilbud. Væksthuset tilbyder små og mellemstore virksomheder uvildig sparring på deres vækstplaner, og de mere end 20 konsulenter har selv været selvstændige eller ledere i nogle af Danmarks største virksomheder.

Findes i alle brancher

Ifølge Marlene Haugaard, direktør i Væksthuset, kan vækst ikke sættes på formel:
"Vores oplevelse er, at vækstvirksomhederne findes inden for alle brancher. Trods de senere års krise møder vi en kæmpe virkelyst og masser af gode forretningsideer. Derfor er det også så vigtigt, at vi bliver ved med at give virksomhederne de bedste tilbud, der kan hjælpe dem med at blive større både i Danmark og internationalt. Vi har gjort en stor indsats sammen med kommunen, men vi håber selvfølgelig at endnu flere virksomheder vil gøre brug af vores tilbud, for der er masser af vækstpotentiale.

Vigtigt arbejde

Samarbejdet fungerer på den måde, at kommunen tager sig af vejledningen til iværksætterne gennem individuel sparring og iværksætterkurser, mens Væksthuset tager sig af sparring til vækstvirksomhederne.
Marlene Haugaard er glad for det tætte samarbejde, der sikrer et tilbud til alle virksomheder ligegyldigt hvilket udviklingstrin, de er på.
"Det positive resultat af vores samarbejde med Egedal Kommune viser, hvor vigtigt det er, at kommunen arbejder aktivt og opsøgende med erhvervspolitik og tilbud til lokale virksomheder," siger hun.

Publiceret 19 September 2012 07:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV