Kjeld Stenlien Hansen, formand for Værebro Ålaug, kom med denne opfordring til miljøminister Ida Auken.

Kjeld Stenlien Hansen, formand for Værebro Ålaug, kom med denne opfordring til miljøminister Ida Auken.

Ålaug:

Træk i gummistøvlerne, kære minister

Formanden og næstformanden for Værebro Ålaug stod klar med banner og informationsmateriale, da miljøminister Ida Auken fremlagde ny sprøjtemiddelstrategi

Efter Ida Aukens pressemøde tirsdag formiddag kunne hun, hvis hun havde kastet et blik ned på gaden foran ministeriet, have set Kjeld Stenlien Hansen og Søren Vestergaard fra Værebro Ålaug stå klar med banner og informationsmateriale.
Ålaugets repræsentanter havde taget opstilling for at opfordre ministeren til at trække i gummistøvlerne.
”Vi står her for at gøre opmærksom på, at vi synes, Ida Auken skulle komme ud i den virkelige verden og se, hvad der rører sig,” forklarede Kjeld Stenlien til baeredygtigtlandbrug.dk.
Ålauget havde hørt om ministerens nye strategi, som skal beskytte grundvandet, men det er ikke en indsats Kjeld Stenlien giver meget for.

Losseplads i vores vandløb

”Ude hvor vi bor har vi en stor losseplads, som igennem 20-25 år modtog al affaldet fra det vestlige København, og den losseplads ligger og siver direkte ud i vores vandløb. Vi har været inde og kigge på, hvad der er taget af prøver, for at holde styr på, hvad der egentlig foregår rent forureningsmæssigt, og det viser sig, at der ikke er taget en prøve i det område siden 1997. I denne her debat er det vigtigt, at man fokuserer på de rigtige ting,” påpegede Stenlien og fortsatte:

Spørgsmål om penge

”Sådan noget som det her, har man ikke planer om at gøre noget ved, fordi det selvfølgelig koster for mange penge. Regeringen er tilsyneladende mere interesseret i at opkræve nogle afgifter, og det er vi simpelthen frustrerede over. Tit og ofte bliver landmændene beskyldt for at have lavet de her forureninger, men som formand for vandværket kan jeg se, at de steder, hvor vi lokalt har forureninger, det er boringer, der står inde i byen. Sjovt nok har vi jo ikke nogen stoffer i de boringer, som står ude på landbrugsarealerne, og det for mig et bevis for, at det er så mange andre ting end lige netop landbruget, der er problemet.”

Publiceret 22 November 2012 00:00