Veksø-borger Kåre Fog har ikke længere risikoen for en injurietiltale hængende over hovedet.

Veksø-borger Kåre Fog har ikke længere risikoen for en injurietiltale hængende over hovedet.

Kommune dropper injuriesag mod borger

Borgmesteren i Egedal Kommune har mødtes med borger Kåre Fog, og Egedal Kommune har nu forkastet alle planer om en injuriesag mod Kåre Fog

Af
Af Mette B. Sørensen

Et læserbrev fra biolog og Veksø-borger Kåre Fog, trykt i Lokalavisen Egedal, gik tilsyneladende Egedal Kommune så meget på, at man overvejede at anlægge en injuriesag mod Kåre Fog.
Det var særligt ordene ?..Indtil jeg også selv blev udsat for lumpenhed og løgn fra embedsapparatet. Nu er jeg heller ikke i tvivl om, at embedsmændene er villige til at lyve,? der faldt kommunen for brystet.
Nu er tanken om en injuriesag imidlertid blevet droppet på opfordring fra borgmester Willy Eliasen, der tog sagen i egen hånd. Han ringede til Kåre Fog og spurgte, om de kunne mødes og diskutere sagen - et spørgsmål, der førte til, at de to mænd i fred og fordragelighed blev enige om dels, at Kåre Fog havde formuleret sig for skarpt og dels, at Kommunen ikke længere ville gå med tanker om at hive Veksø-borgerne i retten.
Borgmesterens gestus med at ringe til Kåre Fog, møder stor ros fra hovedpersonen selv
?Willy Eliasen skal roses meget for at tage knoglen og ringe mig op,? siger Kåre Fog, som er lettet over at hele affæren nu er overstået, men som pointerer, at han var klar til at møde kommunen i retten
?Det er ikke fordi jeg var bange for at tabe, men det er jo en rigtig dårlig måde at kommunikere på. Og samfundet bruger en masse penge, som kunne været brugt til noget andet.?
Også på borgmesterkontoret er der tilfredshed med, hvordan sagen er landet.
Det hele har fået en fredsommelig udgang, og det er jeg vældig tilfreds med,? siger Willy Eliasen og konstaterer:
?Det, der er vigtigt for mig, er at der er en forståelse for at man taler ordenligt til hinanden. Det er fuldstændigt i orden, at man kan være fagligt uenige, og det er også i orden, at man kan diskutere skarpt og hårdt, men der er nogle grænser. Man skal snakke ordenligt til kommunens personale,?
Selvom parterne nu har fundet frem til et fælles ståsted, er alt ifølge Kåre Fog dog ikke fryd og gammen.
?Jeg mener stadig, at kommunens folk er dårlige til at kommunikere. Det blokerer for at man kan blive enige, og det må vi have løst op for. Det er ikke konstruktivt,? siger Veksøborgeren, som med til sit møde med borgmesteren havde en stak dokumenter, der underbygger hans faglige pointer om Værebro Ådal og undergraver nogle af kommunens embedsmænds pointer.
Dokumenter som borgmesteren har givet videre til embedsmændende, fortæller han.

Publiceret 13 December 2012 06:00