Stortalentet Nadia Offendal skifter til sommer den røde HØJ-trøde ud med Odenses orange.

Stortalentet Nadia Offendal skifter til sommer den røde HØJ-trøde ud med Odenses orange.

Nadia Offendal skifter fra HØJ til HC Odense

HØJ's 18-årige stjerneskud har skrevet en tre-årig kontrakt med Ligaklubben HC Odense. Dermed tager hun det første skridt i jagten på en professionel karriere, der kan bringe hende helt til tops på den danske håndboldhimmel

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Flere klubber i håndboldligaen og 1. division har bejlet til HØJ's Nadia Offendal, men det bliver HC Odense, som løber med underskriften på den talentfulde playmaker.
"Ja, jeg har indgået en tre-årig kontrakt med HC Odense. Den træder i kraft til sommer," siger Nadia Offendal til Lokalavisen Egedal.
Skiftet er kommet i stand efter en succesrig prøvetræning i sidste måned.
"Både klubben, trænerne og spillerne tiltalte mig. De var alle imødekommende og tog pænt imod mig. Hele kulturen i klubben og de gode faciliteter var med til at overbevise mig, så jeg var ikke i tvivl om mit valg af Odense. Jeg havde en god mavefornemmelse, og det har jeg stadig," siger Nadia Offendal.
I HØJ har hun været det helt store navn på klubbens U/18 hold og 2. divisionshold, men nu bliver nøglerollen i Ølstykke skiftet ud med en indkøringsperiode i Danmarks bedste kvinderække.
"Jeg bliver seniorspiller til april, så jeg skal ind og kæmpe for min plads på Ligaholdet i Odense. I starten skal jeg suge til mig og falde på plads. Når det er sket, så skal spilletiden nok komme. Jeg går ind til det her med ydmyghed, men også med en stor lyst til at gøre det godt. Samtidig bliver det et nyt kapitel for mig. Jeg skal flytte til Odense med min kæreste, og det glæder vi os meget til. Det bliver spændende at stå på egne ben," siger Nadia Offendal, der allerede har snakket klubskiftet igennem med den danske U/19 landstræner.

Vil gå hele vejen

"Han sagde god for valget af Odense og kaldte det for et godt sted at starte. Det er også mit mål at bringe mig endnu tættere på A-landsholdet. Der er skarp konkurrence og et stykke vej endnu, men jeg drømmer virkelig om at gå hele vejen og have en betydningsfuld rolle på både klubhold og landshold. Jeg vil være den bedste og drive det så langt som muligt. Det er målsætningen," siger den ambitiøse pige.
Selvon hun smiler ved tanken om at prøve talentet af på højeste niveau, så bliver afskeden med HØJ særdeles smertefuld.

På gensyn HØJ

"Det bliver hårdt. HØJ er min klub. Sådan vil det altid være. Jeg kom hertil fra Frederikssund som U/12-pige, og jeg har nydt mine syv sæsoner herude. Både trænere, spillere og ledere er helt fantastiske. Jeg er klubben meget taknemmelig for alt det, som den har gjort for mig. Hele vejen igennem har HØJ været åbne og givet mig lov til at se andre klubber an. Senest med en træning i Odense, så HØJ betyder rigtig meget for mig. En dag vender jeg også tilbage, når jeg forhåbentlig har fået en karriere ud af det," siger Nadia Offendal, der har fejret store triumfer i den røde HØJ-trøje.
"DM-finalen med HØJ for U/18 mod Midtjylland står stadig som det største. Jeg vil aldrig glemme den opbakning, som publikum gav os i Ølstykke og i Jylland," siger hun.
Og HØJ vil med garanti heller aldrig glemme Nadia Offendal. I hvert fald er Peter Olsen fra den lokale håndboldklub klar med de store gloser, når snakken falder på det 18-årige stortalent.

Glade og stolte

"Vi er glade og stolte over at have hjulpet hende på vej mod en professionel karriere i Odense, hvor hun får et godt træningsmiljø og forhåbentlig masser af spilletid på højeste plan. Nadia har været et fremragende bekendtskab - både menneskeligt og sportsligt. Hun har alle kvaliteterne til at nå helt til tops," siger Peter Olsen.
Inden Nadia trækker den orange Odense-bluse over hovedet, så venter der stadig en række kampe på såvel 2. divisionsholdet som på U18-holdet i HØJ.

null

Publiceret 20 February 2013 06:00

SENESTE TV