De to gamle Jyllingehaller bliver revet ned til fordel for et splinternyt halkompleks. (Arkivfoto)

De to gamle Jyllingehaller bliver revet ned til fordel for et splinternyt halkompleks. (Arkivfoto)

Jyllinge får et helt nyt halkompleks

Økonomi er den primære årsag til beslutningen om at bygge en ny idrætshal i stedet for at renovere de brandskadede haller

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Borgerne i Jyllinge kan godt se frem til at få en splinterny idrætshal efter sommerens storbrand.
Det er i hvert fald indstillingen fra Jyllingehallernes nedsatte styregruppe, og hvis alt går efter planen, så giver hal-bestyrelsen også grønt lys til planen på torsdagens bestyrelsesmøde.
“Selvom vi beslutter at rive hallerne ned, så skal vi i sidste ende have en godkendelse fra vores forsikringsselskab Top Danmark, men det burde være en formalitet. Jeg kan ikke forestille mig, at Top Danmark vil stille sig i vejen for en plan, der er til gavn for byens borgere,” siger Jyllingehallernes bestyrelsesformand Lars Lindskov.
Det er ellers kun en måned siden, at Top Danmark erklærede de to haller for “ikke-totalskadet”. Skaderne blev opgjort til 39 procent og altså ikke de 50 procent, som skal til for at kalde hallerne for totalskadet og rive dem ned.
Derfor har man i stedet arbejdet på at renovere de to gamle haller, men nu er styregruppen med blandt andre tre eksterne rådgivere kommet på andre tanker.
“Der er flere grunde til vores ønske om at rive ned og bygge forfra. Den primære årsag er økonomien. Det ville blive en dyr fornøjelse, hvis vi skulle renovere hallerne og samtidig leve op til de nuværende energikrav. Mange af pengene ville gå til netop det. Vi vil hellere bruge pengene på flere kvadratmeter til glæde for brugern,” siger Lars Lindskov, der også nævner sikkerheden i en eventuel renovering.

Vil søge midler hos fonde

“Der er nogle ubekendte faktorer i forhold til sikkerheden, når vi snakker en renovering. Vi er i tvivl om sikkerheden i konstruktionen efter en renovering. Det spiller også ind i vores overvejelser,” siger Lars Lindskov.
Selvom hallen vil gå efter en nedrivning og en renovering af svømmehallen, så har Lars Lindskov fortsat ikke et bud på, hvor mange penge forsikringsselskabet vil udbetale.
“Jeg ønsker ikke at komme med nogle tal, men vi er stadig i en god og konstruktiv dialog med Top Danmark om erstatningen, men den dækker nok ikke alle vores ønsker i et nyt kompleks,” siger Lars Lindskov, som derfor er klar til at søge hjælp til den omfattende genopbygning.
“Vi er en privat hal og vil gerne stå på egne ben. Vi sætter en ære i at forsøge at klare os selv, men kan vi gøre projektet spændende for en række fonde som eksempelvis Realdania, så er vi klar til at kigge på det. Deres eventuelle støtte vil have stor betydning for vores muligheder, når vi snakker indhold i det kommende kompleks,” siger han.
Og netop indhold og ønsker bliver drøftet på idécaféen den 15. november.
“Med et nyt kompleks kan vi tænke stort og bredt - også når vi snakker kultur. Vi skal ikke lade os begrænse,” siger han.
Svømmehallen forventes at stå klar til næste år, mens de nye haller i bedste fald kan indvies i 2016.

Publiceret 24 October 2014 00:00

SENESTE TV