Ledøje-borgeren Michael Vesterskov har udgivet 15 albums, blandt andet de anmelderroste “Stockholm Sessions” og Længslernes Allé”. Nu er han på banen med en musikalsk kommentar til valgkampen.

Ledøje-borgeren Michael Vesterskov har udgivet 15 albums, blandt andet de anmelderroste “Stockholm Sessions” og Længslernes Allé”. Nu er han på banen med en musikalsk kommentar til valgkampen.

Lokal musiker udgiver valg-single

Michael Vesterskov fra Ledøje savner kulturen og kunsten i valgkampen. Nu tager han sagen i egen hånd med sangen “En ganske særlig tid”

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

De går til valgmøder, hænger valgplakater op og spiser valgflæsk.
Men nu kan folketingskandidaterne også byde musikken indenfor i valgkampen.
Komponist, musiker og forfatter Michael Vesterskov fra Ledøje har i forbindelse med det igangværende folketingsvalg udgivet en såkaldt “valg-single”, der går under titlen “En ganske særlig tid”.
“I valgkampen er kulturen og kunsten næsten ikke repræsenteret. Der tales om mennesket som en produktionsmaskine. Fra fødslen skal vi trænes til samfundets maskineri. Men der er “mere at fortælle” som der nævnes i “En ganske særlig tid”, det er her sangene, musikken, bøgerne, malerierne, fortællingerne og eventyrene kan byde ind,” siger Michael Vesterskov til Lokalavisen.

Ikke en protestsang

Sangen “En ganske særlig tid”, der havde stor indflydelse på hans album “Længslernes Allé” er nu blevet udgivet i en ny indspilning, men står det til den lokale kunstner, så er han ikke ude på at sende stikpiller til hverken den ene eller anden fløj.
“Min sang er ikke en protestsang eller skal være belærende. Det er mere en poetisk kommentar. Jeg har altid udtrykt mig, om hvordan verdenen ser ud gennem mit kunstneriske univers, men jeg har ikke løsningen, og sådan skal sangen heller ikke tolkes. Mit budskab er bare, at vi skal byde ind med mere end bare politiske standard-holdninger. Det gælder også undervisningen i folkeskolen. Lad os udvide de faste rammer og tænke kunst og kultur med ind i undervisningen,” siger Michael Vesterskov.
Hvor ligger du selv rent politisk?
“Det betyder ikke noget i denne sammenhæng. For mig er det vigtigste, hvordan politikerne og deres partier udtrykker sig. Vi kommer ingen vegne med mudderkastning og forsøget på at få den anden part ned med nakken. Jeg ved godt, at politikerne er under pres hver dag, men jeg ville ønske, at de ville tale mere til folks hjerter, så vi virkelig mærker deres politiske budskab helt ind i sjælen.”
Er der for meget mudderkast i valgkampen?
“Jeg synes ofte, at politikerne skaber utryghed hos borgerne. Deres brug af spindoktorer gør det svært for folk at finde ud af, om det er deres egne ord eller noget “der er regnet ud” så det er mere salgsbart. Jeg har en forhåbning om, at der kommer mere ærlighed og ikke så meget udenomssnak.”
Michael Vesterskov har sendt sin single til de danske radiostationer, og så venter han ellers spændt på en tilbagemelding.
“Det kunne være sjovt, hvis sangen fandt vej til radioen eller blev spillet på valgaftenen, men det er op til radiostationerne at få den frem i lyset,” siger Ledøje-kunstneren om den nye platform.
“Jeg har ikke hørt om andre valg-singler, så jeg bevæger mig ind på et nyt område, men det er spændende. Det er et indspark i valgkampen,” siger han.

Publiceret 12 June 2015 06:00

SENESTE TV