Før løbet var der fælles opvarmning til stor morskab for alle. (Foto: SØAM)

Før løbet var der fælles opvarmning til stor morskab for alle. (Foto: SØAM)

Integration med løbesko på

En helt ny løbeklub har set dagens lys i Stenløse

Frivillige fra SØAM samt Egedal Flygtningenetværk startede for ca. halvanden måned siden en løbeklub for de 20 flygtninge fra Eritrea, der bor på Degnebakken i Stenløse.
Der trænes 2 gange om ugen, hvor både Degnebakkens beboere, frivillige fra SØAM samt danske "venner af huset" løber sammen. For flygtningenes vedkommende foregår det i brugte løbesko samt løbetøj, der er doneret af frivillige eller fundet i tøjlokalet (til flygtninge) i Kulturhuset i Stenløse.
For 9 af beboerne, de frivillige fra SØAM samt de danske venner kulminerede denne træning søndag 25. oktober med deltagelse i Sillebroløbe. For de fleste af de 9 var det første gang de deltog i et "rigtigt" løb - og derfor blev der fokuseret meget på det sociale og mindre på resultater.
Der blev løbet på distancerne 5 km, 10 km og halvmaraton. Og Egedal-ekskursionen havde deltagere med på alle distancer og tog også derfra med super flotte resultater, bl.a. en 3. plads i mændenes 5 km, en 4. plads i mændenes halvmaraton og en 5. plads i mændenes 10 km. Og de resterende var alle indenfor top 20 på deres distancer.
"Vi afsluttede denne dejlige dag tilbage på Degnebakken, hvor der var lavet den dejligste frokost og kaffe til alle på ægte eritreisk maner. Her var nye mål og fremtidig løbeture et naturligt samtaleemne. Der er ingen tvivl om, at det er løbere/mennesker med stort udviklingspotentiale," fortæller Anne Hvitfeld Larsen fra Egedal Flygtningenetværk.
Pressemeddelelse

Det var første gang, at flere af løberne deltog i et rigtigt løb. (Foto: SØAM)

Det var første gang, at flere af løberne deltog i et rigtigt løb. (Foto: SØAM)

Publiceret 26 October 2015 08:00

SENESTE TV