Nadim T. Alawi , Ahmad Taffal og Annalie Jørgensen står bag projektet

Nadim T. Alawi , Ahmad Taffal og Annalie Jørgensen står bag projektet "Det gode eksempel", som lørdag vandt konkurrencen "Vind en mark". (Foto:MBS)

Fra mark til bæredygtigt innovationsprojekt

Konkurrencen "Vind en mark" ved afslutningen på Innovationsfestivalen i Egedal Kommune lørdag blev vundet af "Det gode eksempel"

Af
Af Mette B. Sørensen

Tre innovative københavnere vandt lørdag aften konkurrencen "Vind en mark", og dermed 2 hektar jord ved Egedal Rådhus og 50.000 kr..
Og de tre vindere har store planer for marken - de vil nemlig, som formand for Planudvalget Ib Sørensen sagde det i sin motivation "grundlæggende frelse verden. De vil med deres projekt gøre det bedre at leve på denne jord. De vil med deres projekt sørge for at hjælpe os til at vi bliver bedre til at behandle de ressourcer, der er på vores jord."
Bag projekt "Det gode eksempel" står Nadim T. Alawi, Annalie Jørgensen og Ahmad Taffal.
Hvad går projektet ud på?
"Det går ud på, at vi gerne vil være med til at bidrage til at finde en løsning på flygtningeudfordringerne og samtidig fremme en bæredygtig udvikling af samfundet. Og det vil vi gøre ved at udvikle et samfund, som på den ene side skal give boliger til flygtninge og andre udsatte målgrupper, som de har råd til at betale, og samtidig være omdrejningspunktet for deres integrationsindsats og udvikle bæredygtige løsninger, som resten af nærområdet har gavn af," siger Nadim T. Alawi og fortsætter:
"Det er et koncept, vi har udviklet som består af fem hoveddele. Boligerne, som skal skabe fundamentet for at vi giver de her beboer de bedste muligherder for at de kan være med til at udvikle det her bæredygtige samfund. Når det er på plads er der nogle andre ting, vi kigger på. Det er en bæredygtig fødevareproduktion, en bæredygtig integration og uddannelse, et center for bæredygtig innovation og udvikling og et center for holistisk sundhed og velvære."
Du kan læse mere om projektet på www.detgodeeksempel.org

Publiceret 15 November 2015 06:00

SENESTE TV