Børnebogsforfatteren Birgitte Bregnedal fra Ganløse er klar med en fodboldserie. (Foto: Ninna Flor)

Børnebogsforfatteren Birgitte Bregnedal fra Ganløse er klar med en fodboldserie. (Foto: Ninna Flor)

Ganløse-forfatter klar med ny fodboldserie

Birgitte Bregnedal har udgivet fodboldserien "Drømme og Driblinger. Målet med bogen, der er anbefalet af William Kvist, er at få børn til at elske bøger, ligesom de elsker fodbold

Børnebogsforfatteren Birgitte Bregnedal, der boede i alle sine teenageår ved Ganløse og har stadig stærke bånd til byen, er aktuel med den nye fodboldserie, "Drømme og driblinger", der udkommer hos Gyldendal.
Birgitte Bregnedal er uddannet økonom, men debuterede som børnebogsforfatter med "Den nye træner" i serien "Drømme og driblinger i maj 2015 og her i efteråret udkom seriens andet bind "Pinlige fædre".
Serien har fået en fornem modtagelse fra både drenge, bogfolk, fodboldfolk og sågar en landsholdsspiller.
”William Kvist fra FCK og det danske fodboldlandshold har netop læst serien, og til min store glæde anbefaler han serien til fodboldglade drenge. Sådan en anbefaling luner virkelig. At William Kvist endda er ambassadør for Danmark Læser, gør mig endnu mere stolt,” siger 46 årige Birgitte Bregnedal og fortsætter:
”Både drenge, anmeldere og biblioteker har lige fra start taget vildt godt imod bøgerne. At drengene kaster sig over serien, gør mig glad, fordi det er så vigtigt, at de læser og kommer til at elske bøger, ligesom de elsker fodbold. At serien også vækker så stor begejstring blandt voksne fra landsholdsspiller til bogfolk er helt fantastisk.”

Skrev fodboldnovelle

For to år siden sendte Birgitte Bregnedal en novelle ind til Kulturministeriets Drengelitteraturpris og vandt sølv. Det blev begyndelsen på en ny karriere som børnebogsforfatter med særligt fokus på de drenge, som er svære at få til bøgerne.
”I 2013 indbød Kulturministeriet forfattere til dyst om Drengelitteraturprisen for at få flere drenge til at læse. Min dreng havde læst alle fodboldbøgerne på biblioteket, og jeg spillede motionsfodbold med de andre mødre i den lokale fodboldklub. Derfor skrev jeg fodboldnovellen "Den nye træner" til konkurrencen, hvor tæt på 200 noveller dystede om de tre topplaceringer. Både dommerkomitéen og drengene var så vilde med novellen, at den løb med sølvet,” siger Birgitte Bregnedal, der med ét var blevet prisbelønnet forfatter.
Nu ville Gyldendal udgive hendes novelle som første bind i en hel fodboldserie om drengene fra fiktive Kystby. Indtil videre er der udkommet bøgerne "Den nye træner" og "Pinlige fædre" i serien, men drengene vil have mere om fodboldholdet på kystby, og det får de, der er nemlig to bøger mere på vej, "Bænk eller bane?" udkommer omkring årsskiftet 2015/16 og bog 4 "Mål under pres" udkommer til foråret 2016.

Sådan ser forsiden ud på den nye bog i serien.

Sådan ser forsiden ud på den nye bog i serien.

Publiceret 12 January 2016 00:00

SENESTE TV