Du skal skrive til herrensveje@gmail.com, hvis du vil være statist i serien. Optagelserne finder sted mandag 12. september og mandag 19. september.

Du skal skrive til herrensveje@gmail.com, hvis du vil være statist i serien. Optagelserne finder sted mandag 12. september og mandag 19. september.

Nyt DR-drama skal optages i Stenløse

Du kan blive statist i Adam Prices kommende TV-serie

Af
Af Mette B. Sørensen

Når store dele af Danmark til efteråret næste år igen sidder klistret til TV-skærmene til DR's nye dramaserie, kan det være med optræden fra både dig og din nabo.
Stenløse Kirke er nemlig omdrejningspunkt for en del af scenerne i serien, som er skrevet af Adam Price, og folkene bag serien vil også meget gerne have lokalbefolkningen med på skærmen.
“Vi har i alt fire store optagedage i den smukke og stemningsfulde Stenløse kirke. Vi vil allerhelst involvere lokalsamfundet og kirkesognet til at medvirke som statister på optagedagene, for at skabe den rette atmosfære og stemning,” lyder det fra statistkoordinator Sidsel Møller Johnsen, som fortæller, at det er 12. og 19. sep., der skal bruges statister.
Der er indtil videre planlagt to sæsoner af serien, som hedder 'Herrens veje' og tager udgangspunkt i en præstefamilie i den danske folkekirke.
Og der er en helt særlig årsag til, at det netop er Stenløse, man gerne vil optage i.
“Det er en gammel, meget smuk kirke med en lang historie. Stenløse Kirke var den eneste kirke i hele København og omegn der kunne leve op til de specifikke ønsker, vi havde til dens udseende og beliggenhed med den fine præstegård i perfekt, tæt afstand til kirken, som omkranses af den smukke kirkegård med gode udendørs arealer. Desuden skulle det ikke ligne, at vi var langt ude på landet, og det er derfor ideelt at man kan se byen i baggrunden. Samtidig fik vi en varm modtagelse fra menighedsrådet og kirkekontoret,” siger producer Camilla Hammerich.


Stolt menighedsråd

Hos Stenløse Menighedsråd glæder man sig over TV-optagelserne.
”Vi blev i menighedsrådet kontaktet af Danmarks Radio allerede sidste år om muligheden for at benytte Stenløse kirke og sognegård som kulisse, og var ikke overhovedet i tvivl om at stille os positive overfor dette” fortæller Stenløse menighedsrådsformand Flemming Enghave og fortsætter:
”Vi er jo meget stolte af både vores kirke og kirkegård, så muligheden for at vise dette frem for hele Danmark var vi ikke sene til at sige ja tak til”.
Hvis du vil være statist kan du skrive til herrensveje@gmail.com.
 

Om serien

Herrens Veje er en karakterbaseret dramaserie om det moderne, vestlige menneskes forhold til tro. Serien tager udgangspunkt i en præstefamilie i den danske folkekirke, og skildrer således både folkekirken som institution og som trossamfund. På længere sigt venter dramatiske religionsmøder med flere af de andre store trosretninger – med islam og buddhismen som de primære.
Serien kredser om det eksistentielle spørgsmål for flere af seriens hovedkarakterer;
Hvem beder du til den dag, du mister troen? Vækkelsen - når troen søger bolig i os – og fortabelsen - når troen forlader os - er seriens dramatiske yderpunkter og de ekstremer, som de fleste af hovedpersonerne gennemlever på deres rejse i Herrens Veje.
Hovedrollerne i serien spilles af skuespillerne, Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears og Morten Hee. 

Publiceret 15 August 2016 12:00

SENESTE TV