Toptrænede spillere:

HØJ-fysikken kvalte Korsør/Slagelse

Smækkede to tiltrængte point ind på tabellen med en sikker udebanesejr på 29-22

Af
Ove Dyrstrøm

HØJ-herrernes omfattende selvtræningsprogram i julepausen kombineret med benhård fysisk træning de seneste uger har løftet træningstilstanden gevaldigt på 1.divisionsholdet. Det blev bevist i søndagens opgør i Storebæltshallen, hvor Korsør/Slagelse blev kørt baglæns ud af hallen med et nederlag på 22-29 til HØJ, der med sejren over et af divisionens bundhold kunne sætte to livsvigtige point ind på kontoen til træner Henrik Kjeldsens store tilfredshed.
”Planen var, at de første 40 minutter ville vi bruge vores fysiske styrke over hele banen, for så burde de være blevet godt møre, og det levede spillerne virkeligt op til med kraftfulde tacklinger, der satte os i respekt hos modstanderne. Vores gode fysik betød blandt andet, at det ikke var nødvendigt med så mange forsvar/angrebs udskiftninger”, fortæller HØJ-træneren.
Korsør/Slagelse fulgte med til stillingen 4-4 efter ti minutter, men derefter så gæsterne sig ikke tilbage. Og det var ikke bare på det fysiske plan, at HØJ var hjemmeholdet overlegne, men bestemt også spillemæssigt var de klasser bedre. I modsætning til HØJ's sidste kamp, så fik deres fløje klart flere bolde at arbejde med, og Danni Jørgensen og Emil Bramming boltrede sig som fisk i vandet med i alt 15 scoringer i kampen. De blev fulgt til dørs af en veloplagt Frederik Høyer, der seks gange steg til vejrs og bankede bolden i kassen.
Hjemmeholdet tog en timeout midt i 1.halvleg ved stillingen 5-8, men den hjalp ikke sønderligt, deres eneste skudtrussel var reelt Tobias Gravesen, ellers stod HØJ-forsvaret og keeper Peter Nørklit godt og sikkert, hvor de havde styr på begivenhederne, og Korsør/Slagelse slap billigt ved kun at være bagud med 10-15 ved pausen.
”Med denne pauseføring så var det nu, at vi stadig skulle kunne vise overskud og koncentration, så gejsten blev bevaret i 2.halvleg”, sagde Henrik Kjeldsen.
Igen parerede spillerne ordre, for i løbet af halvlegens første ti minutter havde de øget føringen til 12-20, og dermed var det reelt kun et spørgsmål om sejrens størrelse, da HØJ kunne sætte autopiloten til i resten af kampen og så køre den sikre sejr på 22-29 hjem. Dagens solstråle kom, da HØJ sendte Andreas Hampe på banen, den langtidsskadede HØJ-spiller har været uden for siden sommeren med sin alvorlige lårskade. Han fik syv minutter på banen og strålede selv som en sol efter sit comeback hos holdkammeraterne.
Med sejren fik HØJ igen lidt luft ned til nedrykningsstregerne. På lørdag venter der en nøglekamp, når Odder kommer på besøg, de har et point mere, og med en sejr her kan HØJ avancere yderligere i tabellen.
”Det er en fifty-fifty kamp, som jeg meget gerne vil vinde. Nu har vi lige scoret 29 mål på udebane, så vi er mentalt oven på, så vi håber på rigtig god opbakning fra publikum, jeg glæder mig rigtig meget til den kamp”, sagde Henrik Kjeldsen. Kampen spilles lørdag kl.15.00 i Ølstykkehallen.
1.division: Korsør/Slagelse – HØJ Elite 22-29 (10-15). Korsør/Slagelse: Tobias Gravesen 9, Mathias Brandt 3, Mathias Thomsen 3, Daniel Hjorth 2, Matthias Dadason 2, Kristian Jensen 1, Mathias Raben 1, Nicklas Bomholt 1. HØJ: Danni Jørgensen 9, Emil Bramming 6, Frederik Høyer 6, Ludvig Langberg 3, Kenneth Olsen 2, Jacob Bønnelykke 1, Kristoffer Jessen 1, Philip Kempf 1. Udvisninger: Korsør/Slagelse 1, HØJ 1. Tilskuere 213.

Publiceret 29 January 2017 23:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV